Hírek

Freddy Krueger januártól a Paramounton rémisztgeti a nézőket

Senkinek az álma nincs biztonságban, legalábbis a Rémálom az Elm utcában című horrorfilmben, amelyben az ikonikus fiktív karakter, Freddy Krueger (Robert Englund) rémisztgeti kiszemelt áldozatait. Az eltorzult arcú, pengés kesztyűvel fenyegető, emberfeletti képességekkel bíró sorozatgyilkos januárban érkezik a Paramount Channel műsorára, hogy péntek esténként frászt hozzon a nézőkre.

Freddy hátborzongató alakja a legelső részben január 6-án 23 óra 30 perctől Nancyt (Heather Langenkamp) sem kíméli. A kamaszlányt és barátait szörnyű rémálmok gyötrik, hamarosan pedig nyilvánvalóvá válik számukra, hogy nem csak egy egyszerű fantáziavilágba cseppentek. Freddy, aki a félelemből nyeri az erejét, képes az álmokon keresztül végezni áldozataival. A kérdés, vajon Nancynek sikerül-e felülemelkednie a félelmein?

Január 13-án 23 óra 25 perctől a Rémálom az Elm utcában 2.: Freddy bosszúja című 1985-ös filmben öt évvel később minden ott folytatódik, ahol elkezdődött: a Krueger-házban. Ezúttal Jesse Walsh (Mark Patton) az, aki kénytelen szembeszállni a szörnyeteggel. Freddy még messzebb merészkedik: átveszi az irányítást Jesse felett és arra kényszeríti, hogy a fiatal fiú öljön helyette. Kiderül azonban, hogy a vérfagyasztó Freddy Krueger sem legyőzhetetlen, hiszen amint átkerül a való világba, sebezhetővé válik, így Jessenek és barátnőjének lehetősége adódik legyőzni a főgonoszt. A Paramount Channel műsorán hamarosan kiderül, hogyan.

Azon szülők gyermekeit sem kerülik el a kísértések, akik részt vettek Freddy Krueger meggyilkolásában. Január  20-án 23 óra 25 perctől az 1987-es Rémálom az Elm utcában 3.: Álomharcosok című filmben rémálmaik miatt bezárják a fiatalokat egy elmegyógyintézetbe. Közülük Kristen (Patricia Arquette) kiemelkedő karakter, hiszen különleges képessége lehetővé teszi számára, hogy bevonjon másokat a saját álmába. Feltűnik egy régi ismerős arc is, de az igazi megoldást, hogy miként űzhetnék el Freddy szellemét örökre, Freddy anyjának szelleme árulhatja el.

Január 27-én 23 óra 20 perctől a negyedik részben, az 1988-as Rémálom az Elm utcában 4.: Az álmok ura című folytatásban Freddyt ismét a bosszú vezérli. Az Elm utcai szülők minden utódjával végezni akar, csakhogy Alice Johnson (Lisa Wilcox), a lány, aki képes arra, hogy átvegye más Elm utcai gyerekek különleges erejét, megpróbál végleg leszámolni Freddyvel, és úgy tűnik, ez sikerül is neki. Vagy mégsem, és Freddy ismét visszatér?

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!