Hírek

Rontó Ryan – Free Guy előzetes

Ryan Reynolds már a Disney-FOX keretein belül ökörködik. Most épp a mátrixból ébred fel a Free Guy előzetesében.

Shawn Levy (Éjszaka a múzeumban, Vasököl) rendezi a Free Guy című filmet, melyben egy NPC (non-player-character = nem játékos karakter) ébred tudatára annak, hogy egy videójátékban éli mindennapjait. Ryan Reynolds alakítja az „átlagos” banki dolgozót, akit minden nap kirabolnak annak rendje és módja szerint. Egyszer azonban visszaüt, és hiba csúszik a rendszerbe.

A Rontó Ralph, a Ready Player One és kicsit a Pixel keverékének tűnik a Free Guy, de ebből még könnyen kisülhet egy jó szórakozás.

Ryan Reynolds az utóbbi években a Deadpoollal már rehabilitálta magát, és a stúdiók már rá mernek bízni nagyobb költségvetésű produkciókat. Mellette pedig olyan sorozatos arcokat láthatunk, mint Jodie Comer (Megszállottak viadala), vagy Joe Keery (Stranger Things). A főgonosz vállalatvezetőt pedig az a Taika Waititi alakítja, akit inkább rendezői sikerei miatt szoktak elismerni (Thor: Ragnarök, Hétköznapi vámpírok és most a Jojo Nyuszi).

A videójátékok kliséit pedig már sokszor kiforgatták, így eredetiséget nem feltétlenül érdemes várni. Reynolds és társainak ironikus humora azonban szerezhet pár kellemes percet, és könnyen lehet a Free Guy 2020 nyarának meglepetés vígjátéka.

Július 2-án mutatják be a filmet a hazai mozik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..