Hírek

Freud bőrébe bújik Anthony Hopkins

Anthony Hopkins ezúttal Sigmund Freudot alakítja majd a Freud’s Last Session című filmben, amely már rendezőre is talált.

Nixon, Picasso, Hitchcock és Benedek pápa után ismét ikonikus történelmi alakot formál majd meg a többszörös Oscar-díjas Anthony Hopkins. A THR híre szerint a 84 éves és szerencsénkre továbbra is igen aktív színész a pszichológia és pszichiátria tudományának egyik legfontosabb úttörőjét, Sigmund Freudot játssza majd el egy készülő filmben.

A Freud’s Last Session ráadásul az író C. S. Lewist is megidézi majd.

A történet a II. világháború kezdetén játszódik, és egy beszélgetés köré épül Freud és Lewis között, amelyben Isten létéről társalog majd a két 20. századi figura. Utóbbi szerepére még nem találtak színészt.

Ahogy egyébként a projekt is alakulóban van csak: a tervek szerint az év utolsó negyedében indulna meg a forgatás Matthew Brown rendezői kezei alatt. Az alkotótól korábban a Ropewalk és Az ember, aki ismerte a végtelent című filmeket láthattuk. A mostani darab mindössze a 3. rendezése lesz.

Ez azonban nem állt útjába annak, hogy a film elkeljen az éppen futó cannes-i filmfesztiválon, ahol mellesleg Anthony Hopkins egy másik filmjét éppen most mutatták be. És noha a sztárparádés Armageddon Time nem sikerült igazán jól, a várhatóan jövőre mozikba kerülő Freud’s Last Session már annál ígéretesebb filmnek tűnik.

A tervek szerint az alkotás Isten létének megvitatása mellett hangsúlyt helyez majd Freud és lánya kapcsolatára, valamint Lewis különös viszonyára egy elhunyt barátjának édesanyjával.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com