Hírek Magazin

Friss Hús 2015: Az első magyar rövidfilmes pitch fórum

Friss Hús 3.0

Friss Hús 3.0A 2015. március 25-29. között megrendezendő Friss Hús rövidfilmfesztiválon a vetítéseken kívül szakmai programokra is várják a a magyar filmes élet iránt érdeklődőket.

Március 27-én a Kubik közösségi irodában (Budapest, Jászai Mari tér 5-6., 1137) szakmai előadásokkal várják az érdeklődőket. 10 órától a Magyar Nemzeti Filmalap részéről Havas Ágnes, illetve az NMHH részéről dr. Kollarik Tamás tart előadást, illetve 13 órától az első magyar pitchfórum pályázata során kiválogatott fejlesztés alatt álló rövidfilmek terveit (pitcheit) lehet majd meghallgatni.

A beérkezett több mint 50 pályázatból a kiválasztott tervek a szakmai zsűri előtt mutatkozhatnak be, melynek tagjai: Lovas Balázs, Pusztai Ferenc, Ruttkay Zsófia és Simó György. Az esemény moderátora Gulyás Márton lesz. A legjobb filmterv 100 000 forintos díjazásban részesül. Az elismerést a szervezők a fiatalon elhunyt producerről, Lovas Nándorról nevezték el.

A kiválasztott filmtervek:

Gelley Bálint: Gyilkos bálnák
Emil Goodman: Sina és Koré 2.
Horváth-Molnár Panna: Fogas mese
Lőrincz Nándor, Nagy Bálint: Felülnézet
Mayer Bernadett: Felszín alatt
Nagy Zoltán: Ráadás
Nagy Gergő: Erős áll
Szabó Szonja: Lányöltöző
Szakonyi Noémi: Disznóvágás
Szilágyi Fanni: Minden vonal

Avatar

Daazo

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya