Hírek

Friss Hús 2018: Jön Deák Kristóf és Bucsi Réka új filmje!

Teljes a 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programja.

Először láthatja a magyar közönség az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék, valamint Bucsi Réka Solar Walk című új animációs filmjét a 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, amelyet április 3. és 8. között rendeznek meg a fővárosi Toldi moziban.

A Friss Hús idei magyar programjába 34 filmet válogattak be. Deák Kristóf és Bucsi Réka új alkotása mellett a programban szerepel még a néhány éve nagy sikert arató Újratervezés rendezőjének, Tóth Barnabásnak a Susotázs című filmje, valamint Schwechtje Mihály, Kis Hajni, Kovács István és Grosan Cristina új alkotásai.

Mindezek mellett több figyelemre méltó rövidfilm került a versenyprogramba a magyar filmes oktatási intézményekből (Budapest Metropolitan Egyetem, ELTE, MOME, SZFE) és a Magyar Média Mecenatúra program által támogatott munkákból is.

A nemzetközi versenyprogram három blokkjának válogatásában szerepel többek között a cannes-i arany pálmás Gentle Night rendezőjének, a kínai Csiu Jangnak a Berlinale Generation szekciójában díjazott Into the Blue című alkotása, Katarzyna Gondek lengyel alkotó az idei Sundance fesztiválon is vetített Deer Boy című alkotása, és a thaiföldi Sorayos Prapapan Velencében bemutatott Death of the Sound Man című rövidfilmje.

Idén először külön blokkot szentelnek a szervezők az LMBT-tematikájú alkotásoknak (Friss Hús #QUEER) és a horrorfilmeknek (Friss Hús @MIDNIGHT), amelyeket késő esti vetítéseken láthat a közönség.

Három fődíjat osztanak ki a záróünnepségen: a legjobb magyar élőszereplős, a legjobb magyar animációs, és a legjobb nemzetközi élőszereplős/animációs filmnek járó elismerést, díjazzák a legjobb magyar színészt és a legjobb magyar színésznőt is. Több különdíjat is kiosztanak és a legígéretesebb 30 alatti rendezőnek járó díjat is odaítélik. A részletes program a www.frisshusbudapest.com oldalon érhető el.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya