Hírek

Friss Hús 2019: Oscar-díjas producerrel jön az első Budapest Debut Film Forum

Ewa Puszczynska Oscar-díjas producerrel rendezi meg a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál az első Budapest Debut Film Forumot.

Ewa Puszczynska, az Ida és a Hidegháború c. filmek producere, Jakab Juli forgatókönyvíró, színésznő, a Napszállta főszereplője, Kristóf György, a cannes-i hivatalos programba beválogatott Out rendezője, valamint a magyar és nemzetközi filmszakma további prominens képviselői részvételével rendezik meg az első Budapest Debut Film Forumot (BDFF) a Friss Hús fesztivál keretében.

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szervezői új filmes fórumot hirdettek meg 2019-ben, ahol a közeljövő legígéretesebb közép-európai filmprojektjei mutatkoznak majd be. A március 26–27-én megrendezendő eseményre három magyar filmtervet is beválogattak: a Kék Pelikan (r. Csáki László), Begyulladva (r. Dudás Balázs) és Kilakoltatás (r. Fazekas Máté Bence) című projekteket.

A Budapest Debut Film Forum keretében Budapesten gyűlnek össze a kelet-közép-európai régió kiválasztott elsőfilmes terveinek alkotói. A meghívott filmrendezők, forgatókönyvírók és producerek mind fontos szakmai múlttal bírnak, és mindannyian első nagyjátékfilmjük tervét fejlesztik hazájukban. A magyar fővárosba érkező alkotók az itt töltött két nap alatt kifejezetten az ő filmtervükkel foglalkozó tutorokkal dolgoznak majd együtt. A fejlesztési konzultációkon túl több filmszakmai programon is részt vesznek, ahol a magyar és az európai filmszakma jeles szereplői szólalnak fel. A kötött programokon túl természetesen kapcsolatépítésre is sor kerül, illetve az egyik alkotó egy prezentációval egybekötött, a jelenlévő szakemberekkel közös projektértékelésen 1000 eurós fejlesztési támogatást is nyer.

Egyes szakmai programok elérhetőek a nagyközönség számára is, ezekre ezen a felületen lehet regisztrálni.

A beválogatott projektek teljes listája alább:

Victim – Michal Blasko (Szlovákia)

Kék Pelikan – Csáki László (Magyarország)

Begyulladva – Dudás Balázs (Magyarország)

Kilakoltatás – Fazekas Máté Bence (Magyarország)

Eternity Package – Magdalena Ilieva (Bulgária)

Neither Voice – Ester Ivakic (Szlovénia)

The Sweet Bitterness of Ripe Pomegranates – Andrey Volkashin (Macedónia)

October – Cristian Pascariu (Románia)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com