Hírek

A Friss Hús rövidfilmfesztivál meghosszabbítja a nevezési határidőt

December 10-ig még normál nevezési díjakkal lehet jelentkezni a jövőre hatodik alkalommal megrendezett Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra. Az eseménysorozatra 2018. április 3. és 8. között kerül sor Budapesten, a Toldi moziban.

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek.

A Friss Hús magyar válogatásának filmjei évről évre eredményesen szerepelnek világszerte. Az 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozta a nemzetközi fesztiválsikereket, majd Oscar-díjat is nyert. A hazai közönségnek a Friss Húson bemutatkozó filmek gyakran kerülnek be Cannes, Szarajevó, illetve egyéb A kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába.

A szervezők 2016. január 1. után készült külföldi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál filmjeit. Ahogy tavaly is, az animációs és az élő szereplős filmek külön kategóriában versenyeznek. A fesztivál utolsó napján a magyar versenyben a következő díjakat osztják ki: a legjobb élő szereplős film, a legjobb animáció, a legjobb férfi színész, a legjobb színésznő, a legjobb 30 év alatti rendező díja, illetve a Daazo különdíja. A nemzetközi versenyben a legjobb film díját és a zsűri különdíját ítélik oda, illetve a közönség is szavazhat kedvenc külföldi filmjéről. A 2018-as fesztiválon késő esti vetítéseken találkozhatnak a nézők az utóbbi idők legjobb LMBT-témájú kisfilmjeivel, és horrorszekciónak is örülhetnek a műfaj rajongói. E két új szekcióban is közönségdíjat osztanak ki.

Nevezni az alábbi címen lehet:

https://filmfreeway.com/festival/FrissHus

Díjak:

A legjobb magyar élő szereplős rövidfilm 500.000 Ft-os pénzdíjat nyer.

A legjobb magyar animációs rövidfilm 500.000 Ft-os pénzdíjat nyer.

A nevezés feltételei:

Maximum 35 perces játékidő.

Műfaji és technikai megkötés nincs.

Az alkotás 2016. január 1. után készült.

A filmet korábban nem nevezték a Friss Hús rövidfilmfesztiválra.

Nevezési határidők és díjak:

Meghosszabbított határidővel december 10-ig

Nevezési díj a magyar versenyben: $15

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com