Hírek

Fűrész reboot, Gru eredete és a kubai ellenállók – Előzetesek

A közeljövőben a legkülönfélébb műfajú és témájú filmek érkeznek a hazai mozikba. Friss előzetesek.

Spiral

Hivatalos címet, posztert és előzetest kapott a Lionsgate égisze alatt készülő  Fűrész reboot. Nyolc epizód után Chris Rock vezényletével a hamvaiból éledhet újra a Fűrész franchise, az új darab májusban kerül a mozikba.

A Spiral címen futó film főszereplője három férfi, egy egykori rendőr (Samuel L. Jackson), egy nyomozó, Ezekiel Banks (Chris Rock) és egy zöldfülű zsaru (Max Minghella). Ők hárman együttes erővel próbálnak meg ráakadni egy brutális sorozatgyilkos nyomára. Eközben a gyilkos sorra szedi az áldozatait a rendőrség állományából, így versenyt kell futniuk az idővel, ha meg akarják állítani a rémet. A nyomozás során Banks egy ördögi, szadista csapdában találja magát, ahonnan látszólag nincs menekvés…

Az első előzetes kegyetlen horrort vetít előre, az azonban nem derül ki az első képsorokból, hogy a franchise ikonikus gonoszát is láthatjuk-e majd a műben. A rendezői székben Darren Lynn Bousman foglal helyet.

Minyonok: Gru színre lép

Az egyre terebélyesedő és méltán népszerű animációs franchise soron következő darabja nem folytatás, hanem egy eredettörténet: a gnóm külsejű gonosztevő, Gru és a levakarhatatlan kis, sárga örökmozgók megismerkedésének idejére kalauzolja el a nézőket.

Az Illumination és a Universal globális kasszasikernek örvendő mozisorozatának  legújabb epizódja szokás szerint végeláthatatlan kalandokat és hasfájdítóan temérdek nevetést tartogat minden korosztály számára.

Wasp Network – Az ellenállók

René González (Edgar Ramírez) kubai pilóta, aki elhagyja feleségét és kislányát a kommunista Kubában, hogy disszidáljon az Egyesült Államokba, és új életet kezdjen a kilencvenes évek elején. Miamiban telepedik le, de nemsokára más kubai disszidensek követik. Szép lassan kialakítanak egy kémhálózatot, a Wasp Network néven elhíresült szervezetet.

A társaságot a beépített ügynökként dolgozó Manuel Viramontez, más néven Gerardo Hernandez (Gael García Bernal) vezeti. René így egy olyan Castro-párti kémszervezet tagja lesz, amelynek az a feladata, hogy beépüljön a szocialista köztársaságot megtámadni szándékozó kubai-amerikai terroristacsoportokba.

A Kubai Ötös igaz történetén alapuló film, a Wasp Network Az ellenállók előzetese stílusos, vérfagyasztóan izgalmas és sokarcú politikai thrillert ígér, amelynek során különböző ideológiák feszülnek egymásnak.

A forgatókönyvíró-rendező Olivier Assayas (Sils Maria felhői, Carlos, A stylist) olyan neves színészek közreműködésével dolgozott, mint Penélope Cruz, Wagner Moura, Ana de Armas és Leonardo Sbaraglia.

A film hazai bemutatója február 20-án lesz.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com