Hírek

Ez csapda! – Megérkezett a Fűrész X. előzetese

Kamugyógymódot bosszul meg a Kirakós a Fűrész X. első képkockáiban, amely inkább tűnik egyelőre rajongói filmnek, mintsem a 2000-es évek nagy kínpornó-folytatásának.

Nehéz amikor egy filmes franchise a legfontosabb fegyverét eldobja idejekorán. Ez történt a Fűrésszel is, amely a harmadik epizódban végzett John Kramerrel (Tobin Bell), a zseniális gyilkossal. A sorozat még rengeteg részen át folytatódott, és flashbackek vagy magnóüzenetek formájában igyekezett visszaemelni a karizmatikus és félelmetes, haldokló mészárost.

A Fűrész X. az első és második rész közötti időben játszódik, így teljes főszerepet kap az elborult elme.

Kramer Mexikóban vesz részt egy különleges kezelésen, amely segítségével talán túlélheti súlyos rákbetegségét. A csodát ígérő orvosok azonban nemhogy képtelenek meggyógyítani a férfit, de kiderül, az egész kezelés hiteltelen. A Kirakós bosszúja azonban utoléri az orvosokat, és hamar azon kapják magukat, hogy az életükért küzdenek.

A Fűrész X. a hatodik és hetedik filmeket is rendező Kevin Greutert műve. Az ő személye is garancia arra, hogy ez a széria nem igazán fog a megújulás útjára lépni – ahogy azt Darren Lynn Bousman sem volt képes meglépni a Spirállal –, de láthatóan nem is ez a szándék. A Fűrész stílusteremtő filmsorozat, amely a kínpornó horroroknak mutatott utat; ezen a stíluson azonban már lehet, túlléptünk a műfajon belül. Nem is beszélve arról, hogy a látottak a legolcsóbb film hatását keltik, amelyben továbbra sincs szükség rendes színészekre, hiszen drámai szál aligha lesz benne, csak a vérben tocsogás.

A Fűrész X. október 5-én kerül a magyar mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com