Hírek

A néma G.I. Joe karakter saját filmet kap

Franchise, folytatás, spin-off. Ami egyszer sikeres volt, azt fejni kell, amíg lehet. Most a G.I. Joe sorozat újabb filmje van terítéken, amit az egyik mellékszereplővel folytatnának.

A G.I. Joe-ból két film is készült, melyek anyagilag megtérültek, de közel sem mentek akkorát, hogy beszélhessünk rajongókról, vagy olyanokról, akik tűkön ülve várnának bármiféle folytatást. Most viszont megkapják, ráadásul egy spin-off formájában, melynek főszereplője a szótlan harcművész, Kígyószem.

Kígyószem népszerűsége nem véletlen. Nagyjából ugyanazok a tényezők okozzák, mint amit Darth Maul is birtokolt a Baljós árnyakban. Menő kosztüm, remek mozdulatok, harcművészet, és ami a legfontosabb: nem igazán beszélt. Míg Maul azért elejtett pár fonémát, addig a G.I. Joe Kígyószeme konkrétan nem szólal meg. Azt pedig tegyük félre, hogy a játékkatonákat mozifilmre adaptáló produkcióban ugyanaz a Ray Park játszotta mindkét figurát. Egyértelmű, hogy azt a szereplőt emeljük ki, akinek nem kell a rossz forgatókönyvet felmondania, de attól csupán egy dimenziók nélküli akcióhős marad.

Egy játékfigura, mellyel most a stúdiók játszanak.

A rendezést Robert Schwentke vállalta el, akinek a legutóbbi A beavatott-filmeken kívül a Red, Az időutazó felesége, a Légcsavar és az R.I.P.D. című alkotásokat is köszönhetjük. 2020. március 27-ére tűzték a premierdátumot, ám egyelőre nincs információ arról, hogy Ray Park visszatér-e a szerepben.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..