Hírek

A néma G.I. Joe karakter saját filmet kap

Franchise, folytatás, spin-off. Ami egyszer sikeres volt, azt fejni kell, amíg lehet. Most a G.I. Joe sorozat újabb filmje van terítéken, amit az egyik mellékszereplővel folytatnának.

A G.I. Joe-ból két film is készült, melyek anyagilag megtérültek, de közel sem mentek akkorát, hogy beszélhessünk rajongókról, vagy olyanokról, akik tűkön ülve várnának bármiféle folytatást. Most viszont megkapják, ráadásul egy spin-off formájában, melynek főszereplője a szótlan harcművész, Kígyószem.

Kígyószem népszerűsége nem véletlen. Nagyjából ugyanazok a tényezők okozzák, mint amit Darth Maul is birtokolt a Baljós árnyakban. Menő kosztüm, remek mozdulatok, harcművészet, és ami a legfontosabb: nem igazán beszélt. Míg Maul azért elejtett pár fonémát, addig a G.I. Joe Kígyószeme konkrétan nem szólal meg. Azt pedig tegyük félre, hogy a játékkatonákat mozifilmre adaptáló produkcióban ugyanaz a Ray Park játszotta mindkét figurát. Egyértelmű, hogy azt a szereplőt emeljük ki, akinek nem kell a rossz forgatókönyvet felmondania, de attól csupán egy dimenziók nélküli akcióhős marad.

Egy játékfigura, mellyel most a stúdiók játszanak.

A rendezést Robert Schwentke vállalta el, akinek a legutóbbi A beavatott-filmeken kívül a Red, Az időutazó felesége, a Légcsavar és az R.I.P.D. című alkotásokat is köszönhetjük. 2020. március 27-ére tűzték a premierdátumot, ám egyelőre nincs információ arról, hogy Ray Park visszatér-e a szerepben.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya