Hírek

Gael García Bernal színészi díjat kapott Locarnóban

Díjat kapott a Locarnóban zajló filmfesztiválon Gael García Bernal mexikói színész, aki No című, a chilei diktatúráról szóló filmjével érkezett a svájci filmmustrára.

A 33 esztendős García Bernal az egyik legfiatalabb színész a Locarnóban valaha díjazottak közül. A mexikói művész Charlotte Rampling brit színésznővel együtt vehette át a fesztivál rangos színészi elismerését, az Excellence Awardot – ismertette csütörtökön a The Daily Telegraph online beszámolója.

García Bernal, aki a 2004-ben bemutatott Che Guevara: A motoros naplója című filmmel biztosította helyét a nemzetközi sztárok táborában, és már két évtizedet töltött a színészi pályán, a több mint nyolcezer fős közönség előtt a díj átvételekor megjegyezte, hogy valójában még zöldfülűnek érzi magát a szakmában, és van hová fejlődnie.
Az Exellence Award korábbi díjazottjai között van Susan Sarandon, John Malkovich és Isabelle Huppert.

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés