Hírek

Mexikóért kampányol a két filmsztár

Gael García Bernal és Diego Luna

Egy dokumentumfilm-fesztiválról jelentkezett be Gael García Bernal és Diego Luna, hogy kampányukkal pénzt gyűjtsenek a keddi mexikói földrengés károsultjainak megsegítésére. Egy videót is feltettek a YouTube-ra.

„Mint azt sokan tudjátok, – kezdi egy dokumentumfilm-fesztiválon felvett videóban Bernal – hatalmas földrengés rázta meg Mexikót szeptember 19-én.” Ezután Diego Luna veszi át a szót, akit tavaly a Zsivány Egyes – egy Star Wars történetben láthattunk, de idén is látjuk még, például az Egyenesen át című thrillerben. „A legfrissebb híradások szerint 273 ember meghalt, 100 embert pedig nem találnak. Valószínűleg többszázezer ember veszítette el mindenét a földrengésben.”

„Mégis van miért hálásnak lennünk – mondja Bernal. – Minden megosztottság ellenére a mexikóiak rendkívül szolidárisak a földrengés áldozataival.” Diego Luna pedig további áldozatos hozzájárulásokra hívja fel most az egész világ megértő közvéleményt. A videó megjelenéséig néhány óra alatt 13,000 dollár gyűlt össze, az azóta eltelt szűk egy nap alatt pedig 65,000-nél járunk.

A crowdfunding kampány, amihez a két mexikói színész is nevét adta, itt található.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com