Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Mexikóért kampányol a két filmsztár

Gael García Bernal és Diego Luna

Egy dokumentumfilm-fesztiválról jelentkezett be Gael García Bernal és Diego Luna, hogy kampányukkal pénzt gyűjtsenek a keddi mexikói földrengés károsultjainak megsegítésére. Egy videót is feltettek a YouTube-ra.

„Mint azt sokan tudjátok, – kezdi egy dokumentumfilm-fesztiválon felvett videóban Bernal – hatalmas földrengés rázta meg Mexikót szeptember 19-én.” Ezután Diego Luna veszi át a szót, akit tavaly a Zsivány Egyes – egy Star Wars történetben láthattunk, de idén is látjuk még, például az Egyenesen át című thrillerben. „A legfrissebb híradások szerint 273 ember meghalt, 100 embert pedig nem találnak. Valószínűleg többszázezer ember veszítette el mindenét a földrengésben.”

„Mégis van miért hálásnak lennünk – mondja Bernal. – Minden megosztottság ellenére a mexikóiak rendkívül szolidárisak a földrengés áldozataival.” Diego Luna pedig további áldozatos hozzájárulásokra hívja fel most az egész világ megértő közvéleményt. A videó megjelenéséig néhány óra alatt 13,000 dollár gyűlt össze, az azóta eltelt szűk egy nap alatt pedig 65,000-nél járunk.

A crowdfunding kampány, amihez a két mexikói színész is nevét adta, itt található.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..