Hírek

Gal Gadot lesz a „világ leggyönyörűbb asszonya”

A Wonder Woman után Gal Gadot most egy igazi „csodanő” bőrébe bújik majd.

A Showtime televíziós csatorna bejelentése szerint Gal Gadot játssza majd a legendás színésznőt és feltalálót, Hedy Lamarr-t a jelen állás szerint 2020-ra tervezett, egyelőre cím nélküli minisorozatban. A nagyszabású, kosztümös produkció bemutatja majd azt az időszakot, amikor az Európában sikeres Lamarr az Egyesült Államokba emigrált, ahol pillanatok alatt világhírnévre tett szert olyan szupersztárok oldalán, mint Judy Garland, Clark Gable vagy Spencer Tracy.

Játszott musicalben, film noirban, nagyívű történelmi eposzban és romantikus komédiákban egyaránt. Lamarr-t imádta a közönség és szerette a sajtó. Már 1960-ban csillagot kapott a Walk of Fame-en és többször elnyerte a „világ legszebb nője” címet. De a sorozat nem csak a filmes karrierre fókuszál majd, hanem szélesítve a képet,

megmutatja majd a hollywoodi Aranykor feminista törekvéseit, és bemutatja majd a színésznő egy kevésbé ismert oldalát.

Lamarr ugyanis feltaláló is volt, méghozzá nem is akármilyen. A második világháború idején segített az amerikai hadseregnek az idegen nyelvű üzenetek dekódolásában és segített kifejleszteni egy speciális rádiós eljárást. Ez utóbbi szabadalom később még értékesebbnek bizonyult, hisz ez lett az alapja a modern Wi-fi megalkotásának.

Egy ilyen sokszínű történetből könnyen válhat a következő tévés szezon egyik presztízs darabja, amire újabb garancia a produkció mögött álló kreatív stáb. A produceri teendőket többek között A szolgálólány meséjén és a Fargón is dolgozó Warren Littlefield látja majd el, a forgatókönyvet pedig a Viszony írója, Sarah Treem írja majd.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..