Hírek

Gal Gadot produkciós céget alapított – első filmjükben főszerepet játszik

Gal Gadot férjével társulva produkciós céget alapított Pilot Wave névvel. Első projektjük egy holokauszt dráma, ahol Gadot lesz a főszereplő.

A napokban számolt be róla a Deadline, hogy Gal Gadot és férje, Jaron Varsano produkciós céget alapítottak. A Pilot Wave első projektje az igaz történetet feldolgozó Irena Sendler. Gadot a produceri teendői mellett a film címszerepét is betölti.

Az Irena Sendler, lengyel hősnő életét feldolgozó filmben a női ellenállás kerül a középpontba,

ahogyan egy fiatal katolikus nő zsidó gyermekek életét menti meg. A náci Németország által megszállt Lengyelországban Irena Sendler, szociális munkás 2500 zsidó gyermeket mentett meg a koncentrációs tábor szörnyűségei elől. Hamis papírokkal ellátva őket árvaházakban és nevelőszülőknél találtak menedéket. A készülő filmben Sendlernek nemcsak önmagát kell megvédenie a Gestapotól, hanem a Varsói gettóból kimenekített gyerekek identitását is őriznie kell.

Az Irena Sendler forgatókönyvét Justine Juel Gillmer írja majd. Gillmer korábban főleg sorozatepizódok forgatókönyvét írta, illetve egy másik holokausztfilmet is jegyez. A Harry Haft 2020-ban érkezik majd és a szereplők között van Ben Foster és Danny DeVito is. Az Irena Sendler rendezője egyelőre nem ismert.

Irena Sendler

Irena Sendler életét már nem először láthatjuk filmen. Több dokumentum- és riportfilm is készült már a lengyel származású szociális munkásról, sőt 2009-ben életét tévéfilmben is feldolgozták Irena Sendler – Bátor szív címmel.

Gal Gadottól nem idegen a produceri teendők ellátása. Az utómunkák fázisába ért a Wonder Woman 1984, amiben Gadot nemcsak a főszereplő, hanem egy produceri kredit is társul a nevéhez. A Patty Jenkins rendezésében készülő Wonder Woman folytatást 2020 nyarán láthatja a szuperhősfilmek iránt érdeklődő közönség. Közvetlenül az amazonszerep után Gadot is játszani fog Kenneth Branagh készülő Poirot filmjében, a Halál a Nílusonban.

Egy másik film is bővíti a Pilot Wave repertoárját. Jaron Varsano és Gal Gadot a producere a fejlesztői fázisban lévő My Dearest Fidel című

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya