Hírek

Gal Gadot produkciós céget alapított – első filmjükben főszerepet játszik

Gal Gadot férjével társulva produkciós céget alapított Pilot Wave névvel. Első projektjük egy holokauszt dráma, ahol Gadot lesz a főszereplő.

A napokban számolt be róla a Deadline, hogy Gal Gadot és férje, Jaron Varsano produkciós céget alapítottak. A Pilot Wave első projektje az igaz történetet feldolgozó Irena Sendler. Gadot a produceri teendői mellett a film címszerepét is betölti.

Az Irena Sendler, lengyel hősnő életét feldolgozó filmben a női ellenállás kerül a középpontba,

ahogyan egy fiatal katolikus nő zsidó gyermekek életét menti meg. A náci Németország által megszállt Lengyelországban Irena Sendler, szociális munkás 2500 zsidó gyermeket mentett meg a koncentrációs tábor szörnyűségei elől. Hamis papírokkal ellátva őket árvaházakban és nevelőszülőknél találtak menedéket. A készülő filmben Sendlernek nemcsak önmagát kell megvédenie a Gestapotól, hanem a Varsói gettóból kimenekített gyerekek identitását is őriznie kell.

Az Irena Sendler forgatókönyvét Justine Juel Gillmer írja majd. Gillmer korábban főleg sorozatepizódok forgatókönyvét írta, illetve egy másik holokausztfilmet is jegyez. A Harry Haft 2020-ban érkezik majd és a szereplők között van Ben Foster és Danny DeVito is. Az Irena Sendler rendezője egyelőre nem ismert.

Irena Sendler

Irena Sendler életét már nem először láthatjuk filmen. Több dokumentum- és riportfilm is készült már a lengyel származású szociális munkásról, sőt 2009-ben életét tévéfilmben is feldolgozták Irena Sendler – Bátor szív címmel.

Gal Gadottól nem idegen a produceri teendők ellátása. Az utómunkák fázisába ért a Wonder Woman 1984, amiben Gadot nemcsak a főszereplő, hanem egy produceri kredit is társul a nevéhez. A Patty Jenkins rendezésében készülő Wonder Woman folytatást 2020 nyarán láthatja a szuperhősfilmek iránt érdeklődő közönség. Közvetlenül az amazonszerep után Gadot is játszani fog Kenneth Branagh készülő Poirot filmjében, a Halál a Nílusonban.

Egy másik film is bővíti a Pilot Wave repertoárját. Jaron Varsano és Gal Gadot a producere a fejlesztői fázisban lévő My Dearest Fidel című

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com