Hírek

Gary Oldman vezette sztárparádéval érkezik az amerikai opioidválságról szóló Crisis

Megvan a premierdátuma a Nicholas Jarecki által jegyzett Crisis című drámának, ami az amerikai opioid-járványt boncolgatja egy kiváló szereplőgárda segítségével. 


Hirdetés

8 év után ismét filmet forgatott Nicholas Jarecki, méghozzá egy különösen kemény témáról. A Végzetes hazugságok forgatókönyvírója és egyben rendezője legújabb alkotásában az Egyesült Államokban egyre inkább eldurvuló opioid-járványt boncolgatja. A nemes egyszerűséggel Crisis címmel ellátott dráma előre láthatólag 2021. február végén kerül a mozikba és március 5-étől pedig streamingen is elérhető lesz.

Már a szereplőgárda miatt is érdemes figyelemmel követni a bemutatót, ugyanis a Crisis igazi sztárparádét vonultat fel.

A legutóbb David Fincher Mank-jában főszerepet játszó Gary Oldman nyitja a sort, mellette pedig Armie Hammer, Luke Evans és Evangeline Lilly lesz látható majd. Feltűnik még Johnny Depp lánya, Lily-Rose Depp és a rapper Kid Cudi is kisebb szerepekben. A Crisis így még a díjszezonban is nagyot futhat.

A film több, egymással ellentétes és egymást kiegészítő oldalról járja körbe az opioidválság tragédiáját, írja a Deadline. Egy függőségből felépülő építész fia eltűnésének okát kutatja; egy drogcsempész egy nagy adag Fentanyl rakomány behozatalát rendezi le; egy gyógyszercég új, “függőséget nem okozó” fájdalomcsillapítót dob a piacra… A különböző emberi sorsokat bemutató történetszálakból alakul ki végül a teljes kép az opioidok pusztító hatásáról.

A Crisis aktualitása miatt is fontos: az amerikaiak ugyanis manapság nagyobb eséllyel halnak meg opioid-túladagolásban, mint autóbalesetben.

Az író-rendező Jarecki így nyilatkozott: „Az opioid-járvány szörnyű hatása társadalmunk minden rétegét érinti. Minden nap egyre több derül ki arról, hogy az óriáscégek, a drogkereskedők és a kormányok az elejétől kezdve mennyi mindent tudtak erről a borzalomról. Hálás vagyok a kiváló színészeimnek, akik finomra hangolt játékukkal megszemélyesítették ezt a sürgető problémát, ami figyelmünkért kiált.” 

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés