Hírek

Gary Oldman Winston Churchillként egyszerűen felismerhetetlen

5-gary-oldman-churchill-nocrop-w1366-h1270Darkest Hour (Legsötétebb óra) címmel készül Joe Wright történelmi drámája. A második világháború korai időszakában játszódó filmben Winston Churchill, éppen aktuális brit miniszterelnököt alakítja a számos nagysikerű filmben szerepet kapott Gary Oldman. A stúdióból frissen kikerült kép szerint az átváltozás fenomenális.

Joe Wright egyébként előszeretettel készített történelmi témájú filmeket. A Büszkeség és balítélet 2005-ös remake-je hozott neki széles ismertséget. Ehhez hasonlóan Keira Knightley-val készítette később történelmi-romantikus filmjeit, nevéhez fűződik a szintén Nagy-Britanniában a világháború alatt játszódó Vágy és vezeklés és a regényadaptáció Anna Karenina.

Ebből a filmből Knightley kimarad, de Gary Oldmanen kívül érdemes még megemlíteni a miniszterelnök feleségét játszó Kristin Scott Thomast, a tipikus angol epizódszínészt, John Hurtöt és a Downton Abbey-ben feltűnt ifjú tehetséget, Lily Jamest.

A Darkest Hourt jelenleg forgatják, jövő novemberben kerül a mozikba .

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya