Hírek

Gary Oldman Winston Churchillként egyszerűen felismerhetetlen

5-gary-oldman-churchill-nocrop-w1366-h1270Darkest Hour (Legsötétebb óra) címmel készül Joe Wright történelmi drámája. A második világháború korai időszakában játszódó filmben Winston Churchill, éppen aktuális brit miniszterelnököt alakítja a számos nagysikerű filmben szerepet kapott Gary Oldman. A stúdióból frissen kikerült kép szerint az átváltozás fenomenális.

Joe Wright egyébként előszeretettel készített történelmi témájú filmeket. A Büszkeség és balítélet 2005-ös remake-je hozott neki széles ismertséget. Ehhez hasonlóan Keira Knightley-val készítette később történelmi-romantikus filmjeit, nevéhez fűződik a szintén Nagy-Britanniában a világháború alatt játszódó Vágy és vezeklés és a regényadaptáció Anna Karenina.

Ebből a filmből Knightley kimarad, de Gary Oldmanen kívül érdemes még megemlíteni a miniszterelnök feleségét játszó Kristin Scott Thomast, a tipikus angol epizódszínészt, John Hurtöt és a Downton Abbey-ben feltűnt ifjú tehetséget, Lily Jamest.

A Darkest Hourt jelenleg forgatják, jövő novemberben kerül a mozikba .

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya