Hírek

Gary Oldmannel készül David Fincher új filmje

David Fincher 2014 óta nem rendezett nagyjátékfilmet, most azonban visszatér ehhez a formátumhoz. A Netflix számára készíti el a Manket, amely minden idők egyik legelismertebb filmje, az Aranypolgár megvalósításáról szól.

David Fincher, akinek a nevéhez olyan filmek kötődnek, mint A harcosok klubja, A közösségi háló vagy A tetovált lány 2014-ben rendezett utoljára nagyjátékfilmet, a Holtodiglant. Azóta több projektje is volt a Netflixszel, producerként részt vett a Kártyavár, a Mindhunter és a Love, Death & Robots készítésében, az első kettőben rendezett is néhány epizódot. Most azonban újra nagyjátékfilmre adta a fejét – tudósít a Deadline.

A Mank szintén a streamingszolgáltatóra érkezik majd, ráadásul fekete-fehér lesz. Az 1941-ben megjelent Aranypolgár elkészítésének állít emléket, pontosabban annak forgatókönyvírójának, Herman J. Mankiewicznek. Noha az Aranypolgár ma már filmklasszikusnak számít, a maga idejében még nem becsülték olyan sokra, bár a forradalmi forgatókönyvét Oscarral jutalmazták. A történet ennek a forgatókönyvnek a születését követi nyomon – Mankiewicz gyakran került összetűzésbe a rendező-főszereplő Orson Wellesszel a munkálatok során.

Kane polgártárs szerepében: Orson Welles

Mankiewicz híres volt szarkasztikus humoráról, amely megnyilvánult a forgatókönyveiben is – Hollywood korai éveinek egyik legjobban kereső forgatókönyvírója volt. Az ő nevéhez fűződik még az Óz, a csodák csodája, a Man of the World vagy a Vacsora nyolckor is.

Fincher számára érzelmi indíttatása is van a Manknek, annak forgatókönyvét ugyanis a 2003-ban elhunyt édesapja, Howard Fincher írta. Azt is tudjuk már, hogy a rendezőt egy kiváló színész fogja segíteni Mankiewicz szerepében: az Oscar-díjas Gary Oldman. Oldmannek sem idegen a Netflix, hiszen arra érkezik következő filmje, a Steven Soderbergh rendezte The Laundromat.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..