Hírek

Gaspar Noé elárulta, miért utálja a Fekete Párducot

A Visszafordíthatatlan ünnepelt rendezője, a botrányfilmes Gaspar Noé megosztotta népszerűtlen véleményét a Marvel Fekete Párducáról és a közönségfilmekről.

Gaspar Noé karrierjének legjobb kritikáival térhet haza Cannes-ból: a Climax című pszichedelikus musicalje nemcsak a fesztivál egyik legjobb kritikai fogadtatásában részesült, de a Rendezők Kéthete fődíját is magáénak tudhatja. A díjat a fesztivál szervezőbizottságától független, külső szervezet, a francia Filmrendezők Szövetsége ítéli oda évről-évre, ám a Visszafordíthatatlan, az Enter the Void és a Szerelem argentin rendezője nem csak új filmjével hívta fel magára a figyelmet.

A Varietynek adott interjújában ugyanis elárulta, hogy utálja a széles körben ünnepelt Fekete Párducot, amely még Noé új filmjénél is jobban lenyűgözte a kritikusokat. „Beültem a Fekete Párducra, de 20 perc után kimenekültem a teremből” – nyilatkozta a rendező. „Olyan rossz volt, mint a Star Wars. A Star Warsot is utáltam. Ja és utáltam a filmben az R&B zenét (a Fekete Párduc zenéjét – a szerk.). A zene olyan rossz volt, hogy 20 perc után ki kellett menekülnöm. Tudja mi az, ami tetszett? Hogy hívják Denis Villenueve filmjét? Érkezés! Az jó volt.” –  tette hozzá Noé.

A rendező elmondása szerint nem igazán kedveli az akciófilmeket, a vígjátékokat, a sci-fiket… egyszóval a közönségfilmeket.

Arra a kérdésre, milyen filmek tetszenek neki, azt felelte, nagyon jól szórakozott Lars von Trier legutóbbi botrányfilmjén, a Ház, amit Jack épített című sorozatgyilkosról szóló drámán. „Alig tudtam abbahagyni a nevetést. Lars von Triernek van egy sajátos, hideg humora, amit végig nagyon élveztem” – nyilatkozta Noé.

A rendező Climax című filmjének francia bemutatóját idén szeptemberben rendezik meg, a magyar forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com