Hírek

Gaspar Noé őrültebb, mint valaha – Lux Æterna előzetes

Gaspar Noé legújabb filmje idén májusban debütál. A film egy modern kori boszorkány tematikájú kísérleti horror film Charlotte Gainsbourg főszereplésével. Elérhető az előzetes, amely őrültebb, mint eddig bármikor.

A Yellow Veil Pictures gondozásában készült el Gaspar Noé legújabb filmje, a Lux Æterna. Már a film előzetese is brutális és egy figyelmeztetéssel kezdődik a tartalmát illetően. De az előzetes megtekintése után is csak zavar és szorongó érzés marad, hiszen a röpke két percben egy film készültét követhetjük nyomon az agresszíven villogó fényekkel kísérve, mely kíméletlenül radikális, hangulatát tekintve pedig apokaliptikus.

A boszorkányokról szóló produkció maga a káosz.

A rendező még 2002-ben véste be magát a tudatunkba az elfelejthetetlen nagyjátékfilmjével, a Visszafordíthatatlan-nal. De utána sem kímélte nézőit, 2009-ben az Enter the Void című trippel nyomasztott minket. “Az argentin provokatőr, Gaspar Noé munkásságának integráns részét képezik a pszichoaktív tudatmódosítók, melyek közül nyilvánvalóan a pszichedelikumok voltak legnagyobb hatással művészetére. Filmjeiben a drogok nem csupán a cselekmény fontos részei és az esztétikai minőség hordozói, de több esetben még a narratíva, a történet lejtése is erős átfedésben van bizonyos szerek hatásával.” – írta Papp Attila 2019-ben a rendező legutóbbi filmje, az Eksztázis kapcsán. S bizony idén is folytatódik a módosult tudatállapotok vizuális kavalkádja.

A Lux Æterna premierje Cannes-ban volt 2019-ben, de a film bemutatója csúszott a pandémia miatt. Főbb szereplői Charlotte Gainsbourg mellett Abbey Lee, akit a Neon Démonban is láthattunk. Továbbá Karl Glusman, Claude-Emmanuelle Gajan-Maull és Félix Maritaud.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com