Hírek

Geek mennyország lesz Spielberg új filmje – Ready Player One előzetes

High-tech cuccok és disztópia, fiatalság, akció és nosztalgia Steven Spielberg új rendezésében, a Ready Player One-ban.

Majdnem öt hónappal az első teaser után megérkezett a Ready Player One első teljes előzetese, amely finoman szólva piszok látványos, őszintébben szinte befogadhatatlanul csiricsáré lett. Az Ernest Cline regénye alapján készült sci-fi középpontjában egy videojáték, az Oasis áll, amely kiutat jelent a sivár valóságból. Ugyanakkor ezen keresztül egy feladványt is kap a fiatal főhős, Wade Watts: az alkotó halála után az örökölheti hatalmas vagyonát, aki megtalál egy Easter Egg-et a virtuális valóságban.

Ha már azt sem tudod, mi az az Easter Egg, ez valószínűleg nem a Te filmed lesz.

A 80-as évek nosztalgiájától hangos, gamer szubkultúrát megcélzó filmet Steven Spielberg rendezi, aki tehát ismét a számára oly kedves ifjúsági témához nyúlt – legutóbb A barátságos óriásban szólt a fiatalokhoz, de visszanyúlhatnánk akár az E.T-ig is. A Ready Player One főbb szerepeiben Tye Sheridan mellett Hannah John-Kamen, T. J. Miller, Ben Mendelsohn, Simon Pegg, Mark Rylance és Olivia Cooke látható, a forgatókönyvet pedig a regény szerzője, Ernest Cline és Zak Penn (X-Men: Az ellenállás vége, Bosszúállók) írják.

A Ready Player One-t 2018 márciusában mutatják be a mozikban.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya