Hírek

Geek mennyország lesz Spielberg új filmje – Ready Player One előzetes

High-tech cuccok és disztópia, fiatalság, akció és nosztalgia Steven Spielberg új rendezésében, a Ready Player One-ban.

Majdnem öt hónappal az első teaser után megérkezett a Ready Player One első teljes előzetese, amely finoman szólva piszok látványos, őszintébben szinte befogadhatatlanul csiricsáré lett. Az Ernest Cline regénye alapján készült sci-fi középpontjában egy videojáték, az Oasis áll, amely kiutat jelent a sivár valóságból. Ugyanakkor ezen keresztül egy feladványt is kap a fiatal főhős, Wade Watts: az alkotó halála után az örökölheti hatalmas vagyonát, aki megtalál egy Easter Egg-et a virtuális valóságban.

Ha már azt sem tudod, mi az az Easter Egg, ez valószínűleg nem a Te filmed lesz.

A 80-as évek nosztalgiájától hangos, gamer szubkultúrát megcélzó filmet Steven Spielberg rendezi, aki tehát ismét a számára oly kedves ifjúsági témához nyúlt – legutóbb A barátságos óriásban szólt a fiatalokhoz, de visszanyúlhatnánk akár az E.T-ig is. A Ready Player One főbb szerepeiben Tye Sheridan mellett Hannah John-Kamen, T. J. Miller, Ben Mendelsohn, Simon Pegg, Mark Rylance és Olivia Cooke látható, a forgatókönyvet pedig a regény szerzője, Ernest Cline és Zak Penn (X-Men: Az ellenállás vége, Bosszúállók) írják.

A Ready Player One-t 2018 márciusában mutatják be a mozikban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com