Hírek

Gemini Man: jön Ang Lee és Will Smith sci-fi akciója

Az Oscar-díjas Ang Lee és Will Smith Gemini Man címmel sci-fi akciófilmet forgat:  2019-ben várható a premier.

A Paramount, a Skydance és a Jerry Bruckheimer Films bejelentette, hogy 2019. október 4-re tűzték ki a Gemini Man című science-fiction akciófilm bemutatóját – írja a Variety. A film egy visszavonulóban lévő ügynökről szól, akit – volt cége megbízásából – saját fiatalabb, ereje teljében lévő klónja próbál meg eltenni láb alól.

A filmet Ang Lee, a tajvani származású, kétszeres Oscar-díjas filmrendező készíti, a főszerepben Will Smith játszik. A producerek között Jerry Bruckheimer és a Skydance vezetője, David Ellison is szerepel.

Ang Lee többek között a Tigris és sárkány, a Túl a barátságon és a Pi élete című filmekkel került a világ rendezőinek élvonalába. Egy sci-fi akció izgalmasan hangzik tőle: a rendező sosem adta fel a szerzőiséget, és bár 2003-as Hulk című filmjét széles körben szokás az egyik leggyengébb szuperhős-adaptációnak tartani, többi műve azt bizonyítja, hogy sokféle zsánerben képes eredetit alkotni.

A Föld után (M. Night Shyamalan, 2013) – vajon visszatér-e Will Smith, mint sikeres sci-fi akcióhős?

Will Smith ellenben karrierje mélypontjáról próbálhat meg feljebb kapaszkodni ezzel a filmmel. Legutóbbi nagy költségvetésű sci-fije, A Föld után irgalmatlant bukott kritikailag (anyagilag szolid siker lett). Smith azonban ezzel együtt is bevált sci-fi húzónévnek számít: a Men in Black sorozat, a Legenda vagyok, a Hancock, az Én, a robot, és főképp A függetlenség napja miatt státusza, ha kopott is, de vitathatatlan.

A Gemini Man két évtizede vár megfilmesítésre: ezalatt főképp Bruckheimer tartotta életben a projektet – írja a deadline.com. 1997-ben a Disney számára készült el az ötlet, akkor Tony Scott rendezte volna; 2009-ben Curtis Hansont emlegették rendezőként. Ang Lee mindenképpen szintlépést jelent; a stúdió valószínűleg komolyan veheti a projektet, ha neki (és Will Smith-nek) adták.

A film premierdátuma egyenesen arra utal, hogy a díjszezonra készítik – vélekedik a Variety. A Deadline gyűjtése alapján október első hétvégéje az utóbbi időben anyagilag is nyereséges és vonzó időszak a sci-fi számára; ezt igazolja a Gravitáció, a Mentőexpedíció és valószínűleg majd az idei Blade Runner 2049 is.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés