Hírek

Generációk találkoznak a Shaft káromkodós előzetesében

Közel 20 év után ismét John Shaft bőrére bújik Samuel L. Jackson, ráadásul fiával és apjával közösen veszik fel a harcot New Yorkban. Most itt az új, korhatáros előzetes a filmhez.

A legelső Shaft film még 1971-ben jelent meg a tökös és kiváló New York-i rendőrrel a főszerepben. Akkor Richard Roundtree alakította a címszereplő John Shaftot. Majd közel 30 évvel az első alkotás után jelent meg a folytatás, amelyben Samuel L. Jackson, bár ugyanazon a néven, de az első filmben megismert figura unokaöccsét játszotta. Kicsit meglepően az előzetes alapján a kettejük közti viszony hirtelen megváltozik, és az eredeti Shaft ezúttal Jackson apjaként szerepel, de simán lehet, hogy erre majd nyújt magyarázatot az új film. Az akciófilm-sorozat mindenesetre idén megkapja a 3. darabját.

Az ismét csak nemes egyszerűséggel Shaft címen futó mű ezúttal Jackson fiával indul, aki apjától kér segítséget rendőri munkájához. Az apa-fia páros pedig egy ponton még a nagypapával is kiegészül, így igazi generációs vígjáték-elemekre is számíthatunk.

A filmet Tim Story rendezte, akihez egyébként közel állnak a komikus és akciódús alkotások, így a Shaft hangneme szépen illeszkedik a munkásságába. Tőle érkezett az Amerikai taxi, a Pofázunk és védünk, a Gondolkozz pasiaggyal! 2 és a Fantasztikus négyes kettő 2000-es években kijött alkotása is.

Samuel L. Jackson mellett Jessie T. Usher, Richard Roundtree, Regina Hall, Alexandra Shipp és Avan Jogia láthatóak a fontosabb szerepekben.

A Shaft egy hét múlva kerül a nemzetközi mozikba, de hazai forgalmazásáról egyelőre nem tudunk. Jacksont legközelebb a Pókember: Idegenben szuperhősfilm hozza el a magyar közönség elé.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com