Hírek

Berlinale 2019: Két kínai film is bemutatkozik a Generation szekcióban

A 2019-es Berlinale Generation szekciójában két kínai filmet is bemutatnak. Ráadásul mindkét film rendezője nő. Mit lehet még tudni ezekről a filmekről?

A The Crossing (过春天) című film rendezője Bai Xue, aki egy 16 éves lány, Peipei történetét meséli el. A film producere Tian Zhuangzhuang, akit itthon leginkább A kék papírsárkány című film kapcsán ismerhetünk.

A film címe, The Crossing egyrészt Peipei határátkeléséről szól, másrészt az átkelést követő hongkongi kalandjai már a saját döntései következményei, így egy kor átkelésére is utal.

Az A First Farewell (第一次离别) rendezője Wang Lina, s ez a film egy Xinjiang-beli muszlim fiú családi és baráti viszonyrendszerét mutatja be. Wang Lina filmje a Tokyo International Film Fesztiválon már díjat kapott.

 

* * *

A későbbiekben a 2019-es Berlinale eseményeiről élőben tudósítunk.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Nagyítás rovat felelőse. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..