Hírek

Geoffrey Rush pert nyert az őt szexuális zaklatással vádoló újság ellen

Az Oscar-díjas ausztrál színészt nem helyénvaló viselkedés vádjával illette a Daily Telegraph, és miután a vádakat valótlannak ítélte a bíróság, az újság milliós nagyságrendű kártérítés kifizetésére köteles.

A Sydney-ben működő Daily Telegraph kiadója, a News Corp elbukta a pert Geoffrey Rush Oscar-díjas ausztrál színésszel szemben. A Ragyogj! és A Karib-tenger kalózai sztárja azután nyújtotta be keresetét a bíróságon, hogy a lap 2017 októberében, a #metoo aranykorban azt állította róla, hogy a Lear Király című színházi darab próbái során helytelenül viselkedett kollégáival.

Michael Wigney bíró a csütörtöki tárgyaláson szenzációhajhász újságírásnak nevezte az esetet a legrosszabb fajtából, és mintegy 850 000 dollárnak megfelelő kártérítési költség kifizetésére kötelezte a kiadót, melyet további milliós nagyságrendű tétel követhet. A további kompenzációs költség kifizetését azért ítéli oda a színésznek az ausztrál bíróság, mivel az elmúlt 12 hónap során a jó hírnév megsértése végett Rush nem kapott komolyabb felkérést szerepekre. A cikkben többek között az is szerepel, hogy Rush szexuális ragadozó és egy perverz, aki szexuális erőszakot követett el. A bíróság döntésének értelmében a cikk szerzője, Jonathon Moran és a lap jogi képviselői nem tudták bizonyítani állatásaik valósságát.

Rush azt nyilatkozta, ez volt élete legnehezebb 11 hónapja, és a számára kedvező végkifejlet ellenére nem gondolja, hogy lenne győztese az esetnek.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..