Hírek

Geoffrey Rush pert nyert az őt szexuális zaklatással vádoló újság ellen

Az Oscar-díjas ausztrál színészt nem helyénvaló viselkedés vádjával illette a Daily Telegraph, és miután a vádakat valótlannak ítélte a bíróság, az újság milliós nagyságrendű kártérítés kifizetésére köteles.

A Sydney-ben működő Daily Telegraph kiadója, a News Corp elbukta a pert Geoffrey Rush Oscar-díjas ausztrál színésszel szemben. A Ragyogj! és A Karib-tenger kalózai sztárja azután nyújtotta be keresetét a bíróságon, hogy a lap 2017 októberében, a #metoo aranykorban azt állította róla, hogy a Lear Király című színházi darab próbái során helytelenül viselkedett kollégáival.

Michael Wigney bíró a csütörtöki tárgyaláson szenzációhajhász újságírásnak nevezte az esetet a legrosszabb fajtából, és mintegy 850 000 dollárnak megfelelő kártérítési költség kifizetésére kötelezte a kiadót, melyet további milliós nagyságrendű tétel követhet. A további kompenzációs költség kifizetését azért ítéli oda a színésznek az ausztrál bíróság, mivel az elmúlt 12 hónap során a jó hírnév megsértése végett Rush nem kapott komolyabb felkérést szerepekre. A cikkben többek között az is szerepel, hogy Rush szexuális ragadozó és egy perverz, aki szexuális erőszakot követett el. A bíróság döntésének értelmében a cikk szerzője, Jonathon Moran és a lap jogi képviselői nem tudták bizonyítani állatásaik valósságát.

Rush azt nyilatkozta, ez volt élete legnehezebb 11 hónapja, és a számára kedvező végkifejlet ellenére nem gondolja, hogy lenne győztese az esetnek.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya