Hírek

Megvádolták Geoffrey Rusht, lemondott az ausztrál filmakadémia vezetéséről

Az egyelőre nem világos, az Oscar-díjas ausztrál színészt pontosan ki és mivel vádolja. Geoffrey Rush mégis a lemondás mellett döntött.

A király beszéde Oscar-díjas színésze azután mondott le az Ausztrál Filmművészeti és Televíziós Akadémia (AACTA) vezetéséről, hogy „helytelen viselkedéssel” vádolták meg, amit állítólag a Lear király színpadi előadása során tanúsított – írja a Deadline.

Geoffrey Rush 2011 augusztusa óta töltötte be a tisztséget. A szervezet így kommentálta a döntést: „az AACTA elfogadja Geoffrey Rush döntését, hogy önként lemond az elnökségről. Nagyon aggasztónak találjuk a helyzetet, és támogatjuk egy olyan eljárás elindítását, amely egyszerre tiszteli Geoffrey jogát az ártatlanság vélelméhez és a korrekt eljáráshoz, és biztosítja a szervezet megfelelő irányítását”.

A Karib-tenger kalózaiban és a Münchenben is látható Rush élénken tagadta a vádakat, miután a Sydney Theatre Company bejelentette, hogy panasz érkezett hozzájuk a színész nem megfelelő viselkedése miatt. A Lear király több hónapig volt műsoron a színházban, egészen 2016 januárjáig.

Közleményében a színész azt írta, „a médiában tarthatatlan vádaskodás jelent meg szórakoztatóiparban betöltött szerepemmel kapcsolatban. Elképzelhetetlen, hogy a kollégáimnak köze lehet ezekhez a vádakhoz. A körülmények ismeretében úgy döntöttem, hogy lemondok az AACTA vezetéséről, amíg a vádak nem tisztázódnak. Nem volt könnyű ez a döntés. Mégis, a célozgatások és a jogtalan bejelentések légkörében úgy gondolom, a döntésem tiszta környezetet teremt, ami minden érintettnek a legjobb”.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com