Hírek

George Clooney baseball-filmet rendez, Bob Dylan meg producer

A hírek szerint egy, a baseball világában játszódó filmet visz vászonra egy szokatlan páros: George Clooney és Bob Dylan, az előbbi rendezőként, az utóbbi producerként.

John Grisham 2012-es Calico Joe című bestseller regénye kerül a képernyőnkre hamarosan, írja a Collider. Az amerikai szerző számos írását adaptálták már filmvászonra, rendszeresen világsztárokkal a főszerepben. Egyesek talán emlékeznek ezekre a filmekre a ’90-es évekből: A pelikán ügyirat, Ha ölni kell, Az ügyfél, illetve nem olyan régről A cég sorozat. A mostani film kicsit eltér ezektől, ugyanis egy igazi sportos alkotásról, egy baseballba csomagolt drámáról beszélünk.

A sztori szerint Joe Castle ígéretes baseball-tehetség, akinek ügyes játéka a pályán és szimpatikus modora a pályán kívül meghozza az ismertséget. A fiatal játékos sikere féltékenységet ébreszt egy Warren Tracy nevezetű dobójátékosban, amire csak rátesz egy lapáttal, hogy saját fia is Castle-t isteníti. Amikor aztán Warren és Joe szemtől szemben találkoznak egy mérkőzésen, egy végzetes dobással mindkettejük élete megváltozik.

A Calico Joe-ból George Clooney rendez filmet, őt pedig hogy, hogy nem, Bob Dylan támogatja producerként.

Érdekesség, hogy a régi híreinket bújva bukkantam rá arra a 2012-es cikkre, miszerint Chris Columbus vásárolta meg a Calico Joe filmes jogait. A lelkesnek tűnő Columbus akkor nagy elánnal vetette volna bele magát a munkába, de úgy tűnik, azóta letett róla. Talán nem is baj, hogy átadta a stafétát Clooney-nak, aki jópár filmmel (A hatalom árnyékában, Egy veszedelmes elme vallomásai) bizonyította már magát rendezőként.

Bob Dylan pedig, aki a Grey Water Parks Production cégén keresztül kapcsolódott bele a projektbe, így nyilatkozott: „George és Grant (Heslov, producer) ugyanazt látták meg ebben a könyvben, mint én: ez egy erőteljes hatású történet, ami fiatalokat és időseket egyaránt meg tud szólítani”.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com