Hírek

George Clooney életműdíjat kap

George Clooney a Gravity című filmben

George Clooney a Gravity című filmbenA British Academy of Film and Television Arts (Brit Televízió- és Filmakadémia) Los Angeles-i egysége július 10-én, kedden jelentette be, hogy az Oscar-díjas színész-rendező részesül idén a Stanley Kubrick-díjban. A Britannia Awards díjátadót november 9-én rendezik meg az angyalok városában. 

Clooney számára ez ígéretes kezdést jelent az amerikai díjszezonban, ahol idén várhatóan elég gyakran fogják említeni a nevét. Például a legújabb filmje, a The Monuments Men kapcsán, amit december 18-án mutatnak be az Egyesült Államokban. A háborús drámát nem csak a sztár írta és rendezte, de az egyik főszerepet is elvállalta benne. A történet főhősei művészettörténészek és kurátorok, akik a második világháború alatt megpróbálják összegyűjteni a legfontosabb műkincseket Európában, mielőtt Hitler összezúzná azokat. A színész partnere többek között Matt Damon, Cate Blanchett, John Goodman, Bill Murray és Jean Dujardin lesznek.

Alfonso Cuaron rendezésében készült George Clooney másik idei filmje, a különleges Gravity, amely ősszel a 70. Velencei Filmfesztivál nyitóelőadását is adja. A szinte teljesen az űrben játszódó alkotás főhősei asztronauták, akik megpróbálnak visszatérni a Földre, miután egy meteor beleütközik űrhajójukba. A mozi középpontjában a két főszereplő (Clooney partnerét Sandra Bullock játssza) bolyongása áll az üres és kietlen világűrben.

Forrás: thewrap.com

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com