Hírek

A Netflix decemberi kínálatában George Clooney, Gary Oldman és Chadwick Boseman

Clooney újra a kamera mindkét oldalán: karácsonyra kapjuk az ígéretes sci-fijét.

Erős évet tudhat maga mögött az éllovas streaming, és a java csak most jön! George Clooney a sarkkörön ragad, Gary Oldman megírja az Aranypolgárt, Chadwick Boseman pedig élete utolsó alakításával posztumusz Oscar-díjra tör. Lássuk, mit nézzünk decemberben a Netflixen!

A Netflix stílusosan néhány gigaprodukcióval zárja 2020-at: a streaming óriás az év legvégére is tartogat sztárokkal teletömött filmeket, ígéretes új sorozatokat és egy-két különleges csemegét is, amely kifejezetten a karácsonyi ünnepi időszakra szól. Íme a Netflix decemberi kínálata.

Filmek

 

Mank

David Fincher a 2014-es Holtodiglan óta először rendezett egész estés filmet, és nem is akármilyen projekt kerül végre a nézők elé. A Mank a filmtörténet egyik legjelentősebb alkotásának, az Aranypolgárnak a megszületését mutatja be a forgatókönyvíró, Herman J. Mankiewicz szemszögéből. Őt alakítja a filmben Gary Oldman, míg a rendezőlegenda, Orson Welles bőrébe Tom Burke bújik. Hozzájuk csatlakozott még Amanda Seyfried, Lily Collins és Joseph Cross.

A Mank forgatókönyvét még a ’90-es évek elején írta meg a rendező édesapja, Jack Fincher, a film azonban egészen 2019 nyaráig a fiókban maradt. Ekkor jelentették be, hogy zöld utat kapott az alkotás, december 4-én pedig végre elénk is kerül a mű, amelynek már most sokan Oscar-esőt jósolnak.

 

Az éjféli égbolt (The Midnight Sky)

Az év vége George Clooney rendezői visszatérését is elhozza nekünk: az alkotó 2017-ben ült utoljára a székbe, amikor Matt Damont rendezte a Suburbicon című fekete komédiában. Most komolyabb vizekre evez Lily Brooks-Dalton ünnepelt regényének feldolgozásával (a könyv december 1-jén magyarul is megjelenik az Agave Kiadónál). Az adaptáció, amelyet mi a legjobban várt alkotások közé tettünk nemrég, egy posztapokaliptikus világba invitálja el a nézőt, ahol Clooney karaktere a sarkkörön küzd az elemekkel. Eközben az űrben Felicity Jones vezetésével egy csapat asztronauta próbál visszajutni a Földre, nem tudván, hogy bolygónk teljesen megváltozott. A film december 23-i érkezése tökéletes karácsony esti programmá teszi őt, még akkor is, ha a történet azért távol áll a könnyed családi sztoriktól.

Ma Rainey’s Black Bottom

Nyár végén vesztettük el a fiatal Chadwick Bosemant, akit legtöbben a Marvel Fekete Párducaként ismernek. A tehetséges színész utolsó alkotása kerül a Netflix műsorára december 18-án: egy igaz történetet feldolgozó zenés drámában láthatjuk őt még egyszer. A ’20-as évek Chicagójába visz el a film, amelyben Viola Davis mellett tűnik majd fel Boseman. Az eddigi kritikák alapján pedig mindkét alkotó esélyes az Oscar-díjra, így a színész lenne a harmadik a filmtörténet során, aki posztumusz díjat nyer színészkedésért.

The Prom

A hónap persze tartogat könnyedebb darabokat is, ezek zászlóshajója pedig Ryan Murphy giccsbe mártott musicalje lesz. A sztárokkal megspékelt történet az egyenlőségről szól majd, amelyben egy gimnazista lányt segítenek letűnt Broadway csillagok, hogy valóra válhasson az álma és barátnőjével mehessen az év végi bálra. Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden és Andrew Rannells tényleg csak a krémje ennek a nívós szereplőgárdának, akik december 11-én hoznak egy kis színt és sok-sok csillámport a napjainkba.

Funny Boy

A Cannes- és Toronto-győztes rendezőnő, Deepa Mehta ismét egy erős alkotással érkezik, amely a Netflix révén kerül a nemzetközi nézők elé. Az érzékeny dráma a ’80-as évek Sri Lankáján játszódik, a polgárháború kirobbanásának hajnalán. A coming-of-age történet középpontjában a fiatal Arjie áll, aki beleszeret egyik fiú osztálytársába. Míg édesanyja támogatja másságát, apja már közel sem ilyen elnéző. A Funny Boy, amely nem mellesleg Kanada Oscar-nevezett filmje, azaz versenybe száll a magyar választottal, december 4-től látható majd.

Just Another Christmas

Természetesen nem telhet el a december karácsonyi alkotások nélkül. Érkezik egy brazil komédia, amely a jól ismert időhurkos alapot vegyíti a karácsonyi időszakkal. Mintha a Télapu találkozna az Idétlen időkiggel. És noha az idővel való játékot mostanában több akciófilm, romkom és horror is átvette, mindig jól jöhet egy könnyed és bájos vígjáték, amely hangulatba hozza a családot. A film december 4-én kerül a Netflix kínálatába.

A California Christmas

Noha a Netflix már novemberben begyújtotta az ügyeletes ünnepi romkomok rakétáját, decemberre is maradt újdonság. Ezúttal egy gazdag és sikeres üzletembernek kell elhitetnie egy farmerrel, hogy ő maga is egy közülük, hogy megszerezze apja farmját még karácsony előtt. Persze a történet bonyolódik, amikor a szerelem is rátalál. Az alkotást december 14-től láthatjuk.

Rose Island

Ha valakinek pedig elege van a télből és remélhetőleg a hóból, annak itt egy könnyed és napsütötte olasz vígjáték. A humoros történet főszereplője egy ábrándos mérnök, aki elhatározza, hogy megépíti a saját szigetét. Ha pedig ez nem lenne elég, új államot is hirdet rajta: ez azonban már jócskán szúrja a hatóságok szemét. A film december 9-én érkezik.

Jön továbbá két rövid animációs film is, a Robin Robin és a Canvas; egy lengyel zenés vígjáték, a Fierce; és egy izgalmas dokumentumfilm, a Giving Voice, amelyben Broadwayre készülő fiatal tehetségek útját követhetjük nyomon.

Sorozatok

Bridgerton

A Grace klinikáért is felelős Shonda Rhimes ezúttal kosztümbe bújtatja szereplőit. Az intrikákkal, titkokkal és intimitással teletömött sorozat amolyan szexszel fűtött Gossip Girlnek ígérkezik. A történetet egy nagy hatalmú és befolyásos idősebb hölgy, nem más mint Julie Andrews narrálja, aki tud minden botrányról és szívesen ki is teregeti bárki szennyesét. Mindez persze sokakat kínosan érint az előkelő körökben, főleg, hogy itt az ideje, hogy a gazdag társaságok fiatal gyermekei végre párt találjanak maguknak. A sorozat december 25-én debütál a Netflixen.

Tiny Pretty Things

A 13 Reasons Why, az Élite és a The Society után ismét iskolába ültetett thrillerrel jelentkezik a streaming oldal. Ezúttal egy elit balettakadémia berkeibe vezetnek be minket, ahol a sikerre éhező lányok mindent megtesznek jövőjük bebiztosításáért. A sorozat december 14-én indul Kylie Jefferson főszereplésével.

Sabrina hátborzongató kalandjai (4. évad)

Záró évadához érkezett a Sabrina, a tiniboszorkány újabb adaptációja. Az ezúttal sötétebb hangulatú és a horror irányába is kikacsintgató, de ugyanolyan szórakoztató sorozat Roberto Aguirre-Sacasa kreátortól érkezett még 2018-ban. A képregény legfrissebb feldolgozásában Kiernan Shipka alakítja Sabrinát, aki folyamatosan egyensúlyoz a boszorkánylét és a világi mindennapok között. A sikeres újragondolás a 4. évaddal ér véget december 31-én.

Idegenek világa (Alien Worlds)

Ha valami igazán különlegeset keresel idén decemberben, itt lehet a megoldás. A sci-fi és dokumentum elemeket keverő sorozat a tudományra támaszkodva próbálja bemutatni, milyen is lehet az élet a Földön túl. Az alkotás fikciós darabokkal egészíti ki a világűrről, galaxisokról és a Földön kívüli életről eddig megszerzett információkat egy végtelenül látványos munkában. Ha kicsit ki akarnál szakadni a szürke hétköznapokból, december 2-án indul a sorozat.

The Holiday Movies That Made Us

A Netflix már korábban belekezdett az egyik legötletesebb sorozatába, amelyben ikonikus filmek kulisszatitkait tárja a nézők elé. Az alkotásokat amolyan Felvétel indul! részeknek kell elképzelni kicsit hosszabb formában. Izgalmasak, informatívak és végtelenül szórakoztatóak, főleg, ha olyan filmet tárgyalnak éppen, amit jól ismer és szeret az ember. Most két karácsonyi klasszikust elemeznek ki, a Karácsonyi lidércnyomást és a Mi a manót. A két új ünnepi részt december 1-től láthatjuk.

Alice in Borderland

Japán manga-adaptációt is tartogat a december: a fantasy és sci-fi elemekkel ötvözött thrillerben néhány fiatal egy párhuzamos világban találja magát. A helyzet azonban csak rosszabb lesz, amikor rájönnek, egy különös játékba csöppentek, ahol az életükért folyik a küzdelem. Pörgős, sötét és véres lesz Shinsuke Sato sorozata, akitől 2016-ban egy Death Note-filmet is kaptunk. A sorozat nyitánya december 10-én lesz.

The Ripper

A ’70-es évek egyik legveszélyesebb sorozatgyilkosát mutatja be ez az új dokumentumsorozat. Peter Sutcliffe, azaz a Yorkshire Ripper néven elhíresült bűnöző 13 nőt gyilkolt meg és másik 9-et sebesített meg aktív évei alatt. A brit rendőrség azonban sokáig nem tudott a nyomára bukkanni. A valós történetet bemutató minisorozat december 16-tól látható.

The Mess You Leave Behind

A spanyol misztikus darabok és thrillerek sorába érkezik újoncként Carlos Montero (Élite) alkotása, egy 8 részes minisorozat. A történetben egy fiatal tanárnő férje szülővárosába költözik, hogy új esélyt adjon a házasságuknak. Az iskola azonban, ahol elkezd tanítani tele van sötét titkokkal. A mű december 11-én kerül a Netflix műsorára.

Sweet Home

Dél-koreai webtoont adaptált ezúttal a Netflix. A digitális képregények egyik ismert darabja, a Sweet Home a zombis vonalat erősítve mutatja be egy különös kór elterjedését, amely szörnyetegekké változtatja az embereket. Egy fiatal fiú és a vele egy épületben élők azonban felveszik a küzdelmet az életükért és az emberiség egészéért is. A sorozat december 18-án nyit.

Ezeken kívül folytatódik a Hormonokkal túlfűtve, ami szerintünk a 21. század egyik legjobb animációs sorozata, a Pokémon Journeys: The Series és a Home for Christmas is. Valamint új évaddal jelentkezik a Transformers: War for Cybertron című anime is. Bőven lesz tehát mit nézni a Netflixen decemberben!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com