Hírek

George Clooney rendezi majd Ben Afflecket?

George Clooney és Ben Affleck a 2013-as Argo-akció után ismét közös filmen dolgozhatnak. A The Tender Bar című regény adaptációja jelenleg az előkészítés fázisában van.

George Clooney és Ben Affleck 2013-as Argoakció után ismét közös project elé nézhetek. Ezúttal azonban Clooney ülne a rendezői székben. A J.R. Moehringer által írt igaz történeten alapuló The Tender Bar című kötetéből készülő adaptáció főszerepét alakító színész nevével kapcsolatban még zajlanak a tárgyalások, de jelenleg Ben Affleck szerepel a lista első helyén.

A Pulitzer-díjas J.R. Moehringer 2005-ben megjelent regényének középpontjában egy csonka családban felnövő fiú története áll, aki apafigurák után kutat nagybátyja bárjában. Andre Agassi állítólag miután elolvasta a regényt, felkérte J.R. Moehringert, hogy működjön közre a sportoló életrajzánál.

Clooney újra a kamera mindkét oldalán: karácsonyra kapjuk az ígéretes sci-fijét.

Clooney rendezőként legutóbb The Midnight Sky című posztapokalitikus történetet vitte filmre, itt egyben a film főszerepét is alakította. Az előző évből pedig Catch-22 című minisorozat első két epizódját jegyzi.

A zajos sikerek Clooney-t ugyan eddig ezen a téren elkerülték, de megfontoltan építgeti ezt az oldalát is karrierjének.

Clooney és Affleck a pletykák szerint már egy ideje keresi az együttműködés lehetőségét, így keveseket lepett meg, hogy Affleck neve első körben merült fel a szereppel kapcsolatban.

A Deadlineban megjelent hír szerint az Amazon Studios számára készülő adaptáció forgatókönyvét A tégla forgatókönyvét is jegyző William Monahan írta. Miközben Affleck nemrég fejezte be a The Last Duel című film forgatását.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya