Hírek

George Clooney szívén viseli a világ sorsát

George és Amal Clooney háromezer szíriai menekült gyerek beiskolázását finanszírozza.

Libanonban egymilliónál is több szíriait, köztük 500 ezer gyereket tartanak számon menekültként. Az ő életük immáron hosszabb időre parkolópályára került, mivel legtöbbjük menekülttáborokban él évek óta. Ily módon több ezer szír fiatal annak van kitéve, hogy nem lehet hasznos tagja a társadalomnak. Az oktatás változtathat ezen – indokolta a Clooney házaspár, hogy miért száll be csaknem háromezer szíriai menekült iskoláztatásába Libanonban. A házaspár alapítványa a Google és a HP közreműködésével segít az UNICEF-nek és a libanoni oktatási minisztériumnak hét iskola létrehozásában. „Nem akarunk elveszíteni egy egész generációt, csak mert szerencsétlenségükre rossz helyen és rossz időben születtek” – nyilatkozta a felajánlásáról a házaspár.

George Clooney egyébiránt már közel két évtizede a béke nagyköveteként karolja fel olyan háborúk sújtotta környékek ügyét, mint Szudán. A libanoni származású, Bejrútban született Amal Clooney pedig emberi jogi esetekre specializálódott ügyvéd. A Clooney házaspár ezidáig is rendszeresen jótékonykodott jó ügyekért – ez a mostani felajánlásuk azonban minden eddigi közül is kiemelkedik.

Címkék

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.