Hírek

George Lucas a leggazdagabb amerikai celeb a Forbes szerint

Idén is közzétették a Forbes magazin listáját, melyre azok az amerikai állampolgárok kerülhettek fel, akik a hírnevük által lettek gazdagok, nem pedig a gazdagságuk tette őket híressé.

Nem kis meglepetésre a 74 éves George Lucas végzett az első helyen a Forbes idei tíz leggazdagabb hírességet felvonultató listáján a maga 5,4 milliárd dollárra rúgó vagyonával. Azért is számít ez érdekesnek, mert a rendező immáron hat éve nem sokat tett ezért az előkelő helyezésért. Akkor csak annyit, hogy a jórészt a Star Warsfilmek bevételéből származó Lucasfilm céget 2012-ben 4,1 milliárd dollárért felvásárolta tőle a Disney.

Ilyenkor persze sokakban felvetődik a kérdés, mit is kezd ekkora vagyonnal George Lucas. Már 2010-ben szárnyra kapott a hír, hogy Lucas is csatlakozott a The Living Plenge-hez, mely segítséget nyújt a hatalmas vagyonnal bírók számára az adományozásban. Lucas ekkortájt egy nyílt levélben ezt írta: „Amíg csak erőm engedi, arra fogok törekedni, hogy emeljem az oktatás színvonalát, és a jövő diákjain is segítsek ezzel. A vagyonom jelentős részét az oktatás javítására szeretném felajánlani. Az emberiség fejlődése és túlélése egyaránt ettől függ. A mi feladatunk, hogy társadalmi, szellemi és érzelmi téren segítsünk gyermekeink fejlődését, és példát mutassunk nekik.”

Nos, bízunk benne, hogy ekkora vagyon birtokában George Lucas ma is még így gondolkodik erről.

A lista második helyén a 2015-ben még a dobogó harmadik fokán álló Steven Spielberg áll 3,7 milliárd dollárral. Spielberg a rendezői munkásságán kívül sokat profitált még a Dreamworks vezéreként, mely a Transformers-filmek mögött is állt.

Egyébiránt az idei lista harmadik helyezettje Oprah Winfrey 2,8 milliárddal, negyedik Michael Jordan 1,7 milliárd dollárral, az ötödik-hatodik Kyle Jenner, a Kardashian-klán egyik tagja és Jay-Z egyaránt 900-900 milliós vagyonnal, majd David Copperfield 875 millió dollárral, Diddy 825 millióval, végül a listát megosztva Tiger Woods és az író James Patterson zárja 800-800 milliós vagyonnal.

A tíz leggazdagabb celeb összesített vagyona 18,7 milliárd dollár.

Címkék
Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya