Hírek

George Lucas a leggazdagabb amerikai celeb a Forbes szerint

Idén is közzétették a Forbes magazin listáját, melyre azok az amerikai állampolgárok kerülhettek fel, akik a hírnevük által lettek gazdagok, nem pedig a gazdagságuk tette őket híressé.

Nem kis meglepetésre a 74 éves George Lucas végzett az első helyen a Forbes idei tíz leggazdagabb hírességet felvonultató listáján a maga 5,4 milliárd dollárra rúgó vagyonával. Azért is számít ez érdekesnek, mert a rendező immáron hat éve nem sokat tett ezért az előkelő helyezésért. Akkor csak annyit, hogy a jórészt a Star Warsfilmek bevételéből származó Lucasfilm céget 2012-ben 4,1 milliárd dollárért felvásárolta tőle a Disney.

Ilyenkor persze sokakban felvetődik a kérdés, mit is kezd ekkora vagyonnal George Lucas. Már 2010-ben szárnyra kapott a hír, hogy Lucas is csatlakozott a The Living Plenge-hez, mely segítséget nyújt a hatalmas vagyonnal bírók számára az adományozásban. Lucas ekkortájt egy nyílt levélben ezt írta: „Amíg csak erőm engedi, arra fogok törekedni, hogy emeljem az oktatás színvonalát, és a jövő diákjain is segítsek ezzel. A vagyonom jelentős részét az oktatás javítására szeretném felajánlani. Az emberiség fejlődése és túlélése egyaránt ettől függ. A mi feladatunk, hogy társadalmi, szellemi és érzelmi téren segítsünk gyermekeink fejlődését, és példát mutassunk nekik.”

Nos, bízunk benne, hogy ekkora vagyon birtokában George Lucas ma is még így gondolkodik erről.

A lista második helyén a 2015-ben még a dobogó harmadik fokán álló Steven Spielberg áll 3,7 milliárd dollárral. Spielberg a rendezői munkásságán kívül sokat profitált még a Dreamworks vezéreként, mely a Transformers-filmek mögött is állt.

Egyébiránt az idei lista harmadik helyezettje Oprah Winfrey 2,8 milliárddal, negyedik Michael Jordan 1,7 milliárd dollárral, az ötödik-hatodik Kyle Jenner, a Kardashian-klán egyik tagja és Jay-Z egyaránt 900-900 milliós vagyonnal, majd David Copperfield 875 millió dollárral, Diddy 825 millióval, végül a listát megosztva Tiger Woods és az író James Patterson zárja 800-800 milliós vagyonnal.

A tíz leggazdagabb celeb összesített vagyona 18,7 milliárd dollár.

Címkék
Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya