Hírek

George R. R. Martin csalódott, hogy nélküle ér véget a Trónok harca

A Tűz és jég dala fantasy regényfolyam szerzője, George R. R. Martin nem számított rá, hogy a Trónok harca sorozat előbb ér véget, minthogy befejezze nagy epikai vállalását.

Idén áprilisban a tévéképernyőkön ér végét a legendás fantasyszerző, George R. R. Martin világhírű története, a Trónok harca, nem pedig a regények oldalain, ahogy azt az író 23 éve tervezte. Nem haladt ugyanis kellően gyorsan ahhoz, hogy az HBO-nál továbbra is maradhassanak az adaptáció formulájánál, így rendhagyó módon a két médiumnál elágazik a cselekmény.

Elképesztő utazás volt” – kezdi nyilatkozatát Martin. „Majdnem az egész procedúrát nagyon élveztem, de nyilvánvalóan csalódott vagyok, hogy a sorozat készítői beelőztek. Nem számítottam rá, hogy a sorozat előbb véget ér.

George R. R. Martin
George R. R. Martin

A 70 éves művész híresen hosszan ült a regénysorozat hatodik etapja, a The Winds of Winter fölött, melynek továbbra sincs megjelenési dátuma, ráadásul tervben van egy hetedik, lezáró regény is, amely az A Dream of Spring címet viseli. A könyvek befejezésével kapcsolatban Martin úgy nyilatkozott, hogy reméli, hogy hosszú élete lesz, mert még rengeteg a tennivalója.

A sorozat egyik kreátora, Marc Benioff korábban elmondta, hogy nem sok fogalmuk van róla, Martin hogyan fejezi be a regényeket, mivel a szerző írás közben egészen új utakat talál magának, ám arra talán kevesen gondoltak, hogy Martin sincs igazán képben a sorozat lezárásával kapcsolatban. „Nem volt alkalmam elolvasni az utolsó évad forgatókönyvét, és a forgatásra sem látogattam el, mert nagyon lefoglalt az írás. Ennek ellenére azért tudok egyet s mást.” – nyilatkozta Martin.

A Trónok harca utolsó évada április 15-én rajtol az HBO-n.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com