Hírek

George R.R. Martin nem ír epizódot a GoT 6. évadához

Trónok harca (Game of Thrones) második évad

Trónok harca (Game of Thrones) második évad Bár lassan szokássá vált, hogy az eredeti könyveket is jegyző George R.R. Martin is hozzátesz a sorozat forgatókönyvéhez egy-egy általa írt résszel, ez a hagyomány megakadni látszik – írja a collider. com.

A hihetetlen sikereket megért könyv- és filmsorozat szerzője felhagy forgatókönyvírói tevékenységeivel, és mostantól a készülő könyvekre koncentrál. Bár odébb van a következő évad, az írónak máris döntenie kellett, hogy vállalja-e egy epizód megírását, hiszen D.B. Weiss és David Benioff már most összegyűjtik a lehetséges forgatókönyvírókat a 6. évadhoz. A sorozat folytatásának forgatása elvileg már júliusban elkezdődik, így végül is érthető, hogy minél előbb le szeretnének szerződni az egyes részek alkotóival.

Nem meglepő, hogy az író nem vállalta be a következő évadban való konkrét részvételt, hiszen a készítők – egyelőre legalább is – a hetedik sorozat-évaddal le szeretnék zárni a történetet. Ahhoz azonban, hogy a szálak úgy is végződjenek, ahogy azt Martin eredetileg eltervezte, nyilvánvalóan jól jönnének a kész könyvek. Már csak azért is, mert egy teljesen különböző befejezés zavaró lenne, arról nem is beszélve, hogy az író egyre inkább tart tőle, hogy az ötleteit átvevő sorozat lelőheti a könyvben később megjelenő érdekes elemeket és fordulatokat.

A Trónok harca 5. évada már javában látható a HBO műsorán, és a 6. is remélhetőleg szokásosan április környékén megjelenik.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés