Hírek

George R.R. Martin a Trónok harca regények befejezéséről

Trónok harca 7. évad

Az epikus fantasy rajongóinak jó része egyáltalán nem volt elégedett a sorozat befejezésével. Most a regények írója is megszólalt az ügyben.

A szokásosnál nagyobb hiátus után indult útjára tavasszal az HBO gigantikus fantasy eposzának utolsó évadja, amit aztán három békésebb hét után három igencsak viharos követett. Világszerte rajongók milliói háborodtak fel a Trónok harca sorozat íróinak döntésein, százezrek követelték az évad újraforgatását, sőt, néhányan még a Google-t is meghekkelték, hogy a maguk módján álljanak bosszút a sorozat alkotóin, ami időközben újabb Emmy-rekordot döntött.

Ezzel együtt elkezdődtek a találgatások, hogy mi lesz a regénysorozattal; vajon George R.R. Martin igazodik-e az adaptáció dramaturgiai megoldásaihoz vagy sem?

Már persze ha végre valahára elkészül a maradék két kötet, amelyek már most több éves csúszásban vannak az eredeti tervekhez képest. Ennek ellenére ötletek garmadája árasztotta el a világot, ami nyilvánvaló, hisz egy ilyen méretű rajongótáborban mindenki azt szeretné, hogy a saját szája íze szerint záródjon a történet.

George R.R. Martin most egy, a The Observernek adott interjúban reflektált is erre, mondván, „mindenkit úgysem lehet boldoggá tenni, ezért inkább megpróbálja saját magát”. A teóriákra reagálva, de a részletekbe nem bocsátkozva azt is elmondta, hogy a népszerűbbek közül néhány megvalósul majd, de legalább ugyanennyi nem. Az viszont mindenképpen lehűtheti a kedélyeket, hogy

a sorozat kétes fogadtatású befejezése kapcsán azt nyilatkozta a szerző, hogy egyáltalán nem befolyásolja majd a regények végkimenetelét.

Martin, nyilván részben marketing céljából, az egész tévésorozatról felemásan beszélt, amitől „legalább annyi jót kapott, mint rosszat.” Azt mondta, hogy minél nagyobb volt a nyomás, hogy haladjon az írással, annál inkább blokkolt le, és az ebből fakadó frusztráció csak még tovább lassította.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com