Hírek

George R.R. Martin a Trónok harca regények befejezéséről

Trónok harca 7. évad

Az epikus fantasy rajongóinak jó része egyáltalán nem volt elégedett a sorozat befejezésével. Most a regények írója is megszólalt az ügyben.

A szokásosnál nagyobb hiátus után indult útjára tavasszal az HBO gigantikus fantasy eposzának utolsó évadja, amit aztán három békésebb hét után három igencsak viharos követett. Világszerte rajongók milliói háborodtak fel a Trónok harca sorozat íróinak döntésein, százezrek követelték az évad újraforgatását, sőt, néhányan még a Google-t is meghekkelték, hogy a maguk módján álljanak bosszút a sorozat alkotóin, ami időközben újabb Emmy-rekordot döntött.

Ezzel együtt elkezdődtek a találgatások, hogy mi lesz a regénysorozattal; vajon George R.R. Martin igazodik-e az adaptáció dramaturgiai megoldásaihoz vagy sem?

Már persze ha végre valahára elkészül a maradék két kötet, amelyek már most több éves csúszásban vannak az eredeti tervekhez képest. Ennek ellenére ötletek garmadája árasztotta el a világot, ami nyilvánvaló, hisz egy ilyen méretű rajongótáborban mindenki azt szeretné, hogy a saját szája íze szerint záródjon a történet.

George R.R. Martin most egy, a The Observernek adott interjúban reflektált is erre, mondván, „mindenkit úgysem lehet boldoggá tenni, ezért inkább megpróbálja saját magát”. A teóriákra reagálva, de a részletekbe nem bocsátkozva azt is elmondta, hogy a népszerűbbek közül néhány megvalósul majd, de legalább ugyanennyi nem. Az viszont mindenképpen lehűtheti a kedélyeket, hogy

a sorozat kétes fogadtatású befejezése kapcsán azt nyilatkozta a szerző, hogy egyáltalán nem befolyásolja majd a regények végkimenetelét.

Martin, nyilván részben marketing céljából, az egész tévésorozatról felemásan beszélt, amitől „legalább annyi jót kapott, mint rosszat.” Azt mondta, hogy minél nagyobb volt a nyomás, hogy haladjon az írással, annál inkább blokkolt le, és az ebből fakadó frusztráció csak még tovább lassította.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya