Hírek

George R. R. Martin: se sárkányok, se vastrón nem lesz a Trónok harca-előzménysorozatban

Tronok harca (Game of Thrones)

Nem a nagy előd hátán kapaszkodva próbál sikeres lenni az HBO előzményszériája.

A Trónok harca cselekménye lassan a végéhez közeleg. Az HBO jövő áprilisban kezdi sugározni a sikerszéria utolsó 6 epizódját, ám ezzel Westeros mítosza még közel sem ér véget. A széria befejeztével ugyanis a televízió csatorna megkezdi a Trónok harca cselekménye előtt több ezer évvel játszódó The Long Night névre keresztelt előzménysorozat munkálatait.

A sorozat alapjául szolgáló könyvfolyam szerzője, a legendás George R. R. Martin az Entertainment Weeklynek tett nyilatkozatában beszélt a produkcióról, ami azokat az eseményeket dolgozza majd fel, melyek a Trónok harcában a hosszú éjnek nevezett sötét korszakhoz vezetett.

George R. R. Martin

„Nagyjából 5000 évvel járunk korábban” – kezdi a szerző. „Westeros ekkor még egy teljesen más hely. Nincs Királyvár. Nincs vastrón. Nincsenek Targaryenek – Valyria még nem kezdte meg uralkodását a sárkányaival, mellyel megteremtette hatalmas birodalmát. Most egy sokkal régebbi világba nyerünk majd betekintést, ami rengeteg ponton eltér attól a Westerostól, amit megismertünk. Remélhetőleg ez lesz a móka a sorozatban” – teszi hozzá Martin.

Ha Daenerys és sárkányai miatt nézted a Trónok harcát akkor az új szériában, biztosan csalódni fogsz. Persze a tűzokádók hiánya nem jelenti azt, hogy ne lennének fantasyelemek az új sorozatban, a hatalmas időbeli differencia rendkívüli kreatív szabadságot biztosít az alkotóknak, hogy Westerost egy eddig sosem látott köntösbe öltöztessék.

A The Long Night a tervek szerint 2020-ban debütálhat az HBO-n.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com