Hírek

George R. R. Martinnak bejön az új Trónok harca spin-off

George R. R. Martin megírta, mit gondol a készülő Sárkányok háza (House of the Dragon) sorozatról, ami a Trónok harca előzmény-sorozata lesz.

Blogján ecsetelte George R. R. Martin, A tűz és jég dala könyvsorozat szerzője, mit gondol a készülő Trónok harca előzmény-sorozatról. A Sárkányok háza 2022 egyik leginkább várt sorozata, ami az első visszatérést jelenti majd a Trónok harca univerzumába az eredeti sorozat csúfos fináléja után. Biztató hír tehát, hogy Martin bevallotta, hogy bár aligha elfogulatlan, ő is nagyon várja már az új installációt.

„Ne adjátok tovább, egy szót se erről, de… Láttam az első epizód rough cut-ját. És imádtam. Sötét, erőteljes, húsbavágó, pont olyan, amilyennek szerintem egy fantasynek lennie kell. (…) A Targaryenek jó kezekben vannak. Várjátok csak nyugodtan. Nem hiszem, hogy csalódnotok kell majd.”

A Sárkányok háza 170 évvel a Trónok harca kezdete előtt játszódik,

és a Targaryen-ház felemelkedéséről és bukásáról szól majd, írja a Collider. Az előzmény-sorozat George R. R. Martin Tűz és vér című könyve alapján készül, showrunnerei Ryan Condal (Rampage: Tombolás) és Miguel Sapochnik (Finch) lesznek. Sapochnik veteránként tér vissza a franchise-hoz, hisz több Trónok-harca epizódnak is ő volt a rendezője. Főbb szerepekben pedig Paddy Considine, Matt Smith, Emma D’Arcy és Olivia Cooke lesznek láthatóak.

Ha ez mind nem lenne elég, a Sárkányok házán kívül még három Trónok harca spin-off sorozatot is rebesgetnek. Nem sok pihenést jelent ez George R. R. Martin számára, aki egy tekintélyes öt éves szerződést írt alá az HBO-val. Az író producerként és forgatókönyvíróként is közreműködik az új projektjekben, amik mellett kétséges, hogy marad ideje a könyvszériájának befejezésére. Az utolsó két A tűz és jég dala könyvről nincs hír.

A Sárkányok háza első évada 2022-ben érkezik a képernyőkre.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!