Hírek

Gera Marina nyerte a nemzetközi Emmy díjat

A Nemzetközi Emmy-díj gálán Gera Marina kapta a díjat a Legjobb színésznő kategóriában, az Örök télben nyújtott alakításáért.

Először jelöltek (és így díjaztak) magyar filmet a Nemzetközi Emmy-díj gálán, ahol az Egyesült Államokon kívül készített televíziós alkotásokat ismerik el. A hétfő este megtartott díjátadón Magyarország neve is elhangzott: a Szász Attila rendezte Örök tél című film kapcsán Gera Marina lett a legjobb színésznő.

„Az utóbbi évek egyik legfontosabb magyar filmje, egyszerre kemény megemlékezés a kommunizmus bűneiről és elégtétel az áldozatoknak (…) Önmagában ritkaság, hogy egy hasonló történet főszereplői nők legyenek” – írtuk a filmről.

A legjobb drámai sorozat díját az angol McMafia kapta. A legjobb tévéfilm/minisorozat díja az ausztrál Safe Harbouré lett. A legjobb komédia: a brazil Especial de Natal Porta dos Fundos (The Last Hangover) – írja a Variety.

A legjobb színész elismerését  a török Şahsiyet (Persona) című alkotásban szereplő Haluk Bilginer kapta.

A további díjak között jelentős még a legjobb rövidfilm díja, ez a brazil Hack in the Cityé lett. A legjobb nem-szkriptelt műsor az angol The Real Full Monty: Ladies Night. A legjobb dokumentumfilm Hollandiából a Bellingcat – Truth in a Post-Truth World. Különdíjjal tisztelegtek a Trónok harca showrunnerei, David Benioff és D.B. Weiss, valamint a CNN közismert szereplője, Christiane Amanpour előtt.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com