Hírek

Gerard Butler visszatér a Greenland folytatásában

Mindkét főszereplőjét ismét felvonultatja a Greenland című katasztrófafilm folytatása. Gerard Butler és Morena Baccarin ismét szembemennek a természeti és emberi elemekkel, hogy biztonságban tudják a családot.

Tavaly jött ki a Greenland – Az utolsó menedék, amely legalább annyira volt családi dráma, mint látványos katasztrófafilm. Sőt, az előbbi talán az utóbbi felé is keveredett. Mindez ugyan nem nyerte meg maradéktalanul a szakmát, és a közönséget, arra elegek voltak a számok, hogy újabb film érkezzen.

A Greenland: Migration pedig visszahozza nekünk Gerard Butler és Morena Baccarin házaspárját.

De az alkotói csapatból nem csak ők térnek vissza majd. Az első filmet rendező Ric Roman Waugh, ahogy a darabot író Chris Sparling is újra elfoglalják korábbi helyüket – áll a Variety hírében.

A történet az nyitó film végénél veszi fel a fonalat, amikor is eljön az ideje, hogy a menedéket adó Greenland bunkert elhagyják a Föld túlélői. Éppen ezért ezúttal a fagyos északi tájjal kell majd megbirkóznia a Garrity családnak, akik élhető otthon után kutatnak majd a letarolt és elpusztult világ maradványai között.

Már a Greenland sem volt hagyományos értelemben vett katasztrófafilm, a történet alapján pedig a folytatás sem ígérkezik annak. Inkább egy izgalmas túlélőfilmre számíthatunk, amely elmerül a családi kötelék jelentőségében.

A kész eredményre azonban még kicsit várnunk kell. Az előmunkálatok kezdetét 2022-re tűzték csak ki.

Úgyhogy mielőtt Gerard Butler ismét megmenti a családját a természettől, láthatjuk, illetve hallhatjuk még őt néhány alkotásban. Hangját adja a Naya Legend of the Golden Dolphin című animációhoz olyan sztárok mellett mint Kate Winslet vagy Elliot Page. Továbbá szerepel egy vígjátékban Benicio del Toro és Robert Downey Jr. oldalán. Valamint érkezik még egy akció-thrillere is, a Cop Shop.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.