Hírek

Gérard Depardieu esete a szibériai színházzal

Állásajánlatot kapott egy szibériai színháztól a napokban orosz állampolgárrá lett Gérard Depardieu, akinek 16 ezer rubeles (117 ezer forintos) fizetést kínálnak.

A nyugat-szibériai Tyumeny városának Nagyszínháza márciustól foglalkoztatná a világhírű francia színészt. Depardieu a plusz juttatásokkal együtt havi 24 ezer rubelre (175 ezer forintra) tehetne szert, ez azonban messze elmarad a megszokott gázsijától.

A színház azonban nagyvonalú, felajánlotta, hogy még lakást is bérel a színésznek a 600 ezer lakosú Tyumenyben. A teátrum vezetése szerdán közölte, hogy még a héten elküldi írásos ajánlatát a művésznek.

A tyumenyi nagyszínház igazgatója a város előnyei között említette, hogy mindössze kétszáz kilométerre fekszik a Szibéria szellemi központjaként emlegetett Tobolszktól. Hozzáfűzte, Tobolszk erődjében őrizték II. Miklós cárt és családját, mielőtt 1918-ban végeztek volna velük Jekatyerinburgban.

Vlagyimir Putyin január 3-án személyesen adott orosz útlevelet Depardieu-nek, aki most már hivatalosan is orosz állampolgár. A 64 éves francia színész a hazájában a szocialista kormányzat által tervbe vett luxusadó miatt jelentette be, hogy elhagyja Franciaországot. Belgiumban, egy Néchin nevű településen vett házat. Döntését „sajnálattal” vette tudomásul Jean-Marc Ayrault francia kormányfő.

Hírek szerint a színész közölte, kész lemondani francia állampolgárságáról.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya