Hírek

Győzhet a racionalitás a kísértetek felett? – Három Ghost Stories előzetes!

Rögtön három előzetest is kapott a Ghost Stories, Martin Freeman hátborzongató kísértethorrorja.

Ijesztő történet, csavaros stílus és nagy nevű színészek teszik izgalmassá a Ghost Stories-t, amely három (látszólag) különálló horrortörténetet fűz. Az alkotók mindhárom sztori előzetesét, vagy inkább teaserét egyszerre adták közre.

A Ghost Stories rendezői Jeremy Dyson és Andy Nyman, akik a film alapjául szolgáló színdarab író-rendezői is. A horrorok általában a filmvászonról kerülnek át a színpadra (Frankenstein, Drakula, A légy), itt viszont fordított a helyzet – már ez különlegessé teszi a darabot.

A filmben Andy Nyman Professor Goodman-t alakítja, egy szkeptikus pszichológust, aki kénytelen átértékelni a racionalitásba vetett hitét, amikor megismeri három hátborzongató kísértetjárás történetét. Elhatározza, hogy ésszerű magyarázatot talál az esetekre – írja a Slashfilm.

A filmet a Londoni Filmfesztiválon már bemutatták, ahol a Hollywood Reporter dicsérő szavakkal írt róla. A Ghost Stories nemzetközi bemutatója jövőre lesz, Nagy-Britanniában például áprilisban, az esetleges magyar premierről viszont egyelőre nincs hír.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya