Hírek

Ektoplazma gyerekmenüben – Ghostbusters: Afterlife előzetes

szellemirtók

A Sony a női reboot után újra megpróbálkozik a Szellemirtókkal. A Ghostbusters: Afterlife az eredeti két film folytatása lesz.

30 év telt el a Szellemirtók világának idejében, és egyetlen paranormális észlelés sem történt az évtizedek alatt. Venkmanék feledésbe merültek, cuccaik elhagyatott pincékben porosodnak, míg egy pár ígéretes tizenéves (McKenna Grace, Finn Wolfhard) rájuk nem bukkan. Szükségük is lesz rá, ugyanis túlvilági eredetű földrengések és lények zaklatják a kisvárost. És hogy legyen felnőtt kíséret is, Paul Rudd csatlakozik hozzájuk, mint a lelkes, kocka tanár bácsi.

Jason Reitman (Pszichoszingli, Juno) rendezi a Ghostbusters: Afterlife című filmet. Ha valakinek ismerős a vezetékneve, nem véletlen. Ő a fia Ivan Reitmannek, a Szellemirtók eredeti rendezőjének.

Most a fiatalabbon van a sor, hogy egy új generációnak is bemutassa a kék galléros tudósokat.

A 2016-os Szellemirtók Paul Feig rendezésében az utóbbi évek egyik legtöbbet vitatott filmje volt. Az online hisztéria miatta tökéletes precedenst teremtett arra, hogyan működik az internet vitakultúrája, illetve megmutatta, hogyan manipulálhatja a stúdió egy netes balhé közben a narratívát. Így történhetett meg, hogy az eredetileg rettenetesen előzetesekkel házaló női Szellemirtók ellenzőit szexistának bélyegezték – és bár kétségtelenül volt köztük, akinek a nemi variációval volt problémája, a többség mégis inkább a gyenge minőség ellen szólalt fel.

Az Afterlife ezt gyorsan kikerüli, ugyanis egy nagyon másfajta hangulatú filmet mutat az ízelítőben. Inkább a Stranger Things és az ifjúsági kalandfilmek világában mozog – nem lehet véletlen Finn Wolfhard szerepeltetése. Ha működni fog, a Sony az improvizációs szkeccsműsor után egy újabb irányba viheti el a filmet. 2020 nyarán kiderül.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..