Hírek

Ektoplazma gyerekmenüben – Ghostbusters: Afterlife előzetes

szellemirtók

A Sony a női reboot után újra megpróbálkozik a Szellemirtókkal. A Ghostbusters: Afterlife az eredeti két film folytatása lesz.

30 év telt el a Szellemirtók világának idejében, és egyetlen paranormális észlelés sem történt az évtizedek alatt. Venkmanék feledésbe merültek, cuccaik elhagyatott pincékben porosodnak, míg egy pár ígéretes tizenéves (McKenna Grace, Finn Wolfhard) rájuk nem bukkan. Szükségük is lesz rá, ugyanis túlvilági eredetű földrengések és lények zaklatják a kisvárost. És hogy legyen felnőtt kíséret is, Paul Rudd csatlakozik hozzájuk, mint a lelkes, kocka tanár bácsi.

Jason Reitman (Pszichoszingli, Juno) rendezi a Ghostbusters: Afterlife című filmet. Ha valakinek ismerős a vezetékneve, nem véletlen. Ő a fia Ivan Reitmannek, a Szellemirtók eredeti rendezőjének.

Most a fiatalabbon van a sor, hogy egy új generációnak is bemutassa a kék galléros tudósokat.

A 2016-os Szellemirtók Paul Feig rendezésében az utóbbi évek egyik legtöbbet vitatott filmje volt. Az online hisztéria miatta tökéletes precedenst teremtett arra, hogyan működik az internet vitakultúrája, illetve megmutatta, hogyan manipulálhatja a stúdió egy netes balhé közben a narratívát. Így történhetett meg, hogy az eredetileg rettenetesen előzetesekkel házaló női Szellemirtók ellenzőit szexistának bélyegezték – és bár kétségtelenül volt köztük, akinek a nemi variációval volt problémája, a többség mégis inkább a gyenge minőség ellen szólalt fel.

Az Afterlife ezt gyorsan kikerüli, ugyanis egy nagyon másfajta hangulatú filmet mutat az ízelítőben. Inkább a Stranger Things és az ifjúsági kalandfilmek világában mozog – nem lehet véletlen Finn Wolfhard szerepeltetése. Ha működni fog, a Sony az improvizációs szkeccsműsor után egy újabb irányba viheti el a filmet. 2020 nyarán kiderül.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya