Hírek

Gigaerős gárdával jön Steven Soderbergh új filmje

Jon Hamm csak egyike a számos sztárnak a filmben.

Az Oscar-díjas Steven Soderbergh HBO Max thrillere, a No Sudden Death a meglévő sztárok mellé most még egy adag hírességet igazolt le. Garantált a siker?

Egyre több jó hír érkezik Steven Soderbergh háza tájáról. A napokban derült ki, hogy a rajongók nagy örömére 5 év után folytatódik A sebész, amit ezúttal az alkotó produceri munkálataival segít majd. Most pedig készülő thrilleréhez csatlakoztak újabb nagy nevek. A Deadline szerint No Sudden Death, az IMDb szerint pedig Kill Switch címen futó projekt munkálatai már zajlanak is.

A krimi és thriller határán mozgó filmben szerepel Benicio Del Toro, Don Cheadle, Jon Hamm és Ray Liotta is; és ez még csak a kezdet!

A szereplőgárdához nemrég csatlakozott a Stranger Things David Harboura, Amy Seimetz, akit hamarosan a The Comey Rule című sorozatban láthatunk, valamint Kieran Culkin is, az Utódlás egyik sztárja. De ez még mindig nem a kész lista, hiszen láthatjuk majd Brendan Frasert, Noah Jupe-ot, Bill Duke-ot, Frankie Shaw-t és Julia Foxot is.

A történet 1955-ben Detroitban játszódik, ahol egy csapat pitiáner bűnözőt felbérelnek, hogy lopjanak el egy első ránézésre értéktelen dokumentumot. Amikor azonban a tervük félrecsúszik és valaki a nyomukba ered, rájönnek, hogy tudtukon kívül többre vállalkoztak, mint az hitték. Az ’50-es évek Amerikája révén a film nemcsak csavaros és okos lesz, de a faji kérdésekkel is foglalkozik majd.

Ed Solomon írja a forgatókönyvet, akivel korábban a Mosaic című már-már kísérleti sorozat kapcsán dolgozott együtt Soderbergh. Ugyan a forgatás már megkezdődött Detroitban, természetesen minden biztonsági előírást betartva, pontos premierdátumról egyelőre nem tudni. Annyi tuti, hogy az HBO Max műsorán láthatjuk majd a filmet.

A rendezőtől egyébként legutóbb a Pénzmosó című filmet láthattuk, amely során ezek szerint annyira jól sikerült a közös munka Meryl Streeppel, hogy a két alkotó ismét együtt forgatott. A mostanra befejezett Let Them Talk című dramedyben a színésznő egy sikeres írót alakít, aki unokaöccsével és annak néhány barátjával egy hosszú hajóútra indul.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya