Hírek

Gillian Anderson játssza Margaret Thatchert a The Crownban

Gillian Anderson a The Crown negyedik évadában játszhatja el a Vasladyt.

A Netflix közkedvelt sorozatához egyre több nagy név csatlakozik, nemrég bejelentették, hogy John Lithgow játssza Winston Churchillt. A soron következő harmadik évad nagy váltásaként pedig II. Erzsébet szerepét Olivia Colman veszi át Claire Foytól.

A The Crown harmadik évada várhatóan Erzsébet és családja életét követi a ’60-as, ’70-es években. Thatcher megjelenése pedig arra utal, hogy a negyedik évad a nyolcvanas évekbe repít majd. A régóta várt harmadik évad premierdátuma még mindig nem nyilvános, de már 2017-ben bejelentették, hogy harmadik és negyedik évad készül a sorozathoz.

Gillian Anderson csatlakozását a sorozathoz a Sunday Times írta meg, a Netflix még nem kommentálta a hírt.

A konzervatív párt bástyájaként Margaret Thatcher történelmet írt azzal, hogy 1979 és 1990 között ő lett az első női miniszterelnök Nagy-Britanniában. Vaslady becenevét a kemény fellépésének köszönheti, amellyel a Falkland-szigeteki konfliktust és a munkáspárttal folytatott küzdelmeit vezette. Thatcher 2013-ban, 87 évesen halt meg.

Gillian Andersont Dana Scully FBI-ügynök szerepe tette legendássá az X-aktákban. Az amerikai színésznő már több mint egy évtizede Nagy-Britanniában él, legutóbb a Netflix brit dramedyjében, a Sex Educationben alakított emlékezetes mellékszerepet.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..