Hírek

Gillian Andersonnal erősít az Amerikai istenek

amerikai_istenekA színésznő a Hannibal után újra Bryan Fullerrel dolgozik a Starz csatorna regényadaptációjában.

A 2001-ben megjelent Amerikai istenek volt az a könyv, amely íróként meghozta a világhírt Neil Gaiman számára. A szerző azóta olyan mozifilmek eredeti scriptjéért felelt, mint a Csillagpor, a Beowulf – Legendák lovagja, illetve a Coraline és a titkos ajtó. A több mint harminc nyelvre lefordított, Bram Stoker-, Hugo- és Nebula-díjas kötet adaptációja régóta dédelgetett terve volt a tévéproducereknek, de például az HBO hosszas gondolkodás után lemondott a projektről. A regényre végül a Starz kábelcsatorna csapott le, amely tavaly nyáron jelentette be, hogy tízrészes sorozatot forgat Gaiman fantasyjéből, a showrunneri feladattal pedig Bryan Fullert bízták meg.

Fuller a sokak bánatára három évad után befejezett Hannibal kreátoraként már dolgozott együtt Gillian Andersonnal, aki saját twitter-csatornáján erősítette meg az újabb kooperáció hírét. A színésznő nem panaszkodhat tétlenségre, a feltámasztott X-akták Scully ügynökének szerepe mellett a Hajsza harmadik, befejező szezonjában is láthatjuk még idén.

gillian_anderson

Gillian Anderson az újonnan érkező szériában a Média nevű karaktert alakítja majd, aki az új istenek szószólója a történet szerint. Mellette az eddigi bejelentések alapján olyan színészek neve fémjelzi a produkciót, mint Ian McShane (Deadwood, A katedrális), Emily Browning (Álomháború, Legenda), Pablo Schreiber (Drót, Orange Is the New Black), Jonathan Tucker (Túszdráma), Ricky Whittle (The 100) és Peter Stormare (Fargo, A szökés).

Az Amerikai isteneket márciusban kezdték el forgatni, a sorozat 2017-ben debütál a tévéképernyőkön.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com