Hírek

Átadta a díjait az LMBTQ közösségeket védő GLAAD

Fire-Island-GLAAD

GLAAD-díjat kaptak Andrew Ahh, Ru Paul és Billy Porter vígjátékai és valóságshowi is az LMBTQ közösségeket védő szervezettől.

Szombat este 34-ik alkalommal adták át az LMBTQ közösségek védelmében létrejött média érdekképviseleti szervezet, a GLAAD díjait New Yorkban.

A GLAAD nyertesei között van Andrew Ahn vígjátéka a Fire Island és Billy Porter romkomja, az Anything’s Possible,

de díjat kapott a RuPaul drag queenjeivel futó HBO-s reality az Itt vagyunk is.

A GLAAD 1985 óta küzd a melegek és leszbikusok diszkriminációja és bántalmazása ellen. A szervezet megalakulásában szerepet játszott az akkori amerikai kormány hozzáállása az AIDS miatt bekövetkezett halálesetekhez.

A New Yorkban megrendezett díjkiosztón 33 kategória nyerteseit jelentették be. Az este házigazdája Harvey Guillén, a Hétköznapi vámpírok sztárja volt. Vito Russo díjat kapott Jonathan Van Ness, valamint elismerést vehetett át Maren Morris énekesnő a média területén végzett kiváló munkájáért. A New York-i gála nyertesei a korábbi, Los Angeles-i rendezvény díjazottjai közé kerülnek. 

A gála műsorában a GLAAD elnök-vezérigazgatója, Sarah Kate Ellis mellett fellépett többek között Idina Menzel, Bowen Yang, Karine Jean-Pierre, Joel Kim Booster, Colman Domingo, Tamron Hall, Amrit Kapai & Nicholas Kouchoukos, L Morgan Lee, Raquel Willis, Lisa Ann Walter, Chris Perfetti, Frankie Grande, és Bob the Drag Queen.

A legjobb streaming/TV film díját a Fire Island, valamint az Anything’s Possible kapta. Kiemelkedő reality sorozatként az Itt vagyunk és kiemelkedő varieté vagy talk showként a The Problem with John Stewart, kiemelkedő zenei előadóként pedig Dove Cameron nyerte el az elismerést.

A New York-i GLAAD gála nyerteseinek teljes listája elérhető a The Hollywood Reporter beszámolójában.

Fellegi Balázs

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com