Hírek

Ridley Scott folytatni akarja a Gladiátort

Már két évtizede szó van róla, de most úgy tűnik, Ridley Scott tényleg visszatér a Colosseumhoz, és nekilát a Gladiátor folytatásának.

„Scott fogta a szandálos-kardozós ókori peplumfilmek rég elfeledett műfaját, és sikeresen leporolva azt, hozzáigazította az ezredforduló elvárásaihoz és hi-tech látványvilágához. A műfaj újraélesztése olyan jól sikerült, hogy mind a filmnek, mind a főszereplő Russell Crowe-nak Oscart hozott (emellett még három szobrocskát is bezsebelt). Ráadásul a Gladiátor sikerén felbuzdulva történelmi kalandfilmek egész sora született az elkövetkezendő években” – írtuk korábban a Ridley Scott toplistánkban.

A kérdés az, hogy mit tud ehhez még hozzáadni Ridley Scott? Vagy inkább elvenne belőle? Nagyjából 10 éve Ridley Scott és Russel Crowe megkereste Nick Cave-et, hogy írjon egy forgatókönyvet. Az alapötlet elég vad volt, ugyanis Maximus reinkarnálódott volna a görög istenek segedelmével a második világháború kellős közepébe és a vietnami háborúba. Talán nem meglepő, hogy az ötletet elvetették, mivel nem követi az eredeti film témáját és szellemiségét.

Ehelyett a Gladiátor folytatása Lucila fiára, Luciusra fókuszálna, aki megölte Maximust (Russel Crowe) az eredeti film végén.

Emellett Ridley Scottnak vannak más projektjei is. Jelenleg egy tévésorozaton (Raised by Wolves) és egy sci-fin is dolgozik, amelyben androidok nevelik fel a gyermekeket.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya