Hírek

Ridley Scott folytatni akarja a Gladiátort

Már két évtizede szó van róla, de most úgy tűnik, Ridley Scott tényleg visszatér a Colosseumhoz, és nekilát a Gladiátor folytatásának.

„Scott fogta a szandálos-kardozós ókori peplumfilmek rég elfeledett műfaját, és sikeresen leporolva azt, hozzáigazította az ezredforduló elvárásaihoz és hi-tech látványvilágához. A műfaj újraélesztése olyan jól sikerült, hogy mind a filmnek, mind a főszereplő Russell Crowe-nak Oscart hozott (emellett még három szobrocskát is bezsebelt). Ráadásul a Gladiátor sikerén felbuzdulva történelmi kalandfilmek egész sora született az elkövetkezendő években” – írtuk korábban a Ridley Scott toplistánkban.

A kérdés az, hogy mit tud ehhez még hozzáadni Ridley Scott? Vagy inkább elvenne belőle? Nagyjából 10 éve Ridley Scott és Russel Crowe megkereste Nick Cave-et, hogy írjon egy forgatókönyvet. Az alapötlet elég vad volt, ugyanis Maximus reinkarnálódott volna a görög istenek segedelmével a második világháború kellős közepébe és a vietnami háborúba. Talán nem meglepő, hogy az ötletet elvetették, mivel nem követi az eredeti film témáját és szellemiségét.

Ehelyett a Gladiátor folytatása Lucila fiára, Luciusra fókuszálna, aki megölte Maximust (Russel Crowe) az eredeti film végén.

Emellett Ridley Scottnak vannak más projektjei is. Jelenleg egy tévésorozaton (Raised by Wolves) és egy sci-fin is dolgozik, amelyben androidok nevelik fel a gyermekeket.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Nagyítás rovat felelőse. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..