Hírek

Berobbant a külföldi mozikban a Godzilla vs. Kong, és elképesztő számokat hozott

Godzilla vs. Kong

A járványhelyzet sok más ágazat mellett a filmipar, azon belül is leginkább a mozik számára volt óriási érvágás. A Godzilla vs. Kong brutális számadatokat mutathat fel mindössze egyetlen hétvége után, és ez egyrészt persze mutatja a kifejezetten e film iránti érdeklődés mértékét is, de egy másik következtetés is egyértelműen leszűrhető: az embereknek hiányzott a mozi, és van igényük moziba járni.

Adam Wingard filmjének premierje ezen a hétvégén volt 39 országban, és mindössze ez alatt az egy hétvége alatt 121,8 millió dollárt termelt. Az alkotás a legtöbbet a kínai piacról hozta – ez 70, 34 millió dollárt jelent. Összehasonlításképpen, Nolan Tenetje, amely szintén a járványhelyzet során került a mozikba (az a hazaiakba is), a nyitánykor 53 millió dollárt zsebelt be. De a Godzilla vs. Kong a Godzilla: a szörnyek királyát is beelőzte, ami anno 70,6 millió dollárral kezdett be a mozikban – írja a The Hollywood Reporter.

Ráadásul a Godzilla vs. Kong ezeket a számokat úgy érte el, hogy több másik országgal egyetemben Godzilla otthonában, Japánban sem mutatták be ezen a hétvégén. A premiert ott májusra tervezik. Fontos azt is hozzátenni, hogy a film még az amerikai mozikban sem került bemutatása, tehát azok az adatok is jócskán följebb fogják tornászni a bevételt – az itteni premier holnapután, azaz március 31-én lesz, és ugyanekkor kerül az HBO Maxre is.

A Godzilla vs. Kong sikere egyértelműen Kínában volt a legnagyobb, de mellette korántsem elenyésző Ausztrália, Mexikó, Oroszország és Taiwan sem a maguk 6,3, 6,3, 5,8 és 5,2 millió dolláros nyitányával.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com