Hírek

Éledeznek a mozik? Újabb film a 100 milliós határon túl

Godzilla vs. Kong

Egy régóta várt mérföldkő a kasszáknál, a Godzilla vs. Kong végre elérte a 100 millió dolláros határt az Egyesült Államokban.

A Warner Bros. és a Legendary filmje április elején jelent meg a mozikban és az HBO Max-on egyszerre, és a nyitó hétvégén 32 millió dollárt gyűjtött be, ami a járvány kezdete óta a legmagasabb – tudtuk meg a Variety-ből. A film továbbra is erős mozis vonzerő maradt, a jegyeladások gyorsan 98 millió dollár körüli összegig emelkedtek – majd el is álltak -. A Godzilla vs. Kong egy darabig 100 millió dollár alatt mozgott, mielőtt végül összejött volna az utolsó 220 000 dollár, ami a hőn áhított bevételi mérföldkő átlépéséhez szükséges. Most, miután 12 hétig játszották a mozikban, a hazai bevételek 100,113 millió dollárnál tartanak.

A Godzilla vs. Kong mindössze a második film a COVID-19 korszakban, amely több mint 100 millió dollárt keresett az Egyesült Államokban. A Paramount szinte némafilmes folytatása, a Hang nélkül 2, amely a Memorial Day hétvégén debütált, miután a mozik nagyobb része újra kinyitott, 15 nap alatt döntötte meg ezt a határt. A John Krasinski rendezte és Emily Blunt főszereplésével készült film eddig 125 millió dollárt hozott a hazai jegypénztáraknál. A Godzilla vs. Konggal ellentétben az a Hang nélkül 2-t csak a mozikban nézhetik meg a nézők. A film 45 nap után a mozik vásznain, a Paramount Plus előfizetők számára is elérhető lesz. A Godzilla vs. Kong viszont a Warner Bros. teljes 2021-es filmes programjával együtt az első 31 napban egyidejűleg az HBO Maxon is elérhető.

Hang nélkül 2

 

A nemzetközi jegypénztáraknál a Godzilla vs. Kong hatalmas sikert aratott, a jegyeladások elérik a 342 millió dollárt. Összességében világszerte 442,5 millió dollárt gyűjtött össze. Ez jelentősen több pénz, mint amennyit a franchise elődje, a 2019-es Godzilla: A szörnyek királya hozott. Az a film 386 millió dollárral zárt globálisan.

Az Adam Wingard által rendezett Godzilla vs. Kong a titánok túlvilági összecsapását mutatja be. A szereplők között van Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgaard, Rebecca Hall és Brian Tyree Henry.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés