Hírek

Megvan a Godzilla vs. Kong rendezője

Az univerzumépítés a Warner Bros. óriásszörnyeit is elérte. A múlt héten értesültünk a Universal új filmes világáról, melyben Frankenstein szörnyét eresztik össze a Múmiával és Dr. Jekyllel – és lám itt a legújabb összefüggő moziszéria.

A világ (méretre) legnagyobb szörnyeit tömörítő sorozat első felvonása a 2014-es Godzilla volt Gareth Edwards rendezésében. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez valami közelgő nagyobb egész része lesz. A kritikák nem voltak teljesen elnézőek a filmmel, többen kevesellték benne a címszereplő 11 percnyi jelenlétét. A folytatás azonban zöld utat kapott: Michael Dougherty (Krampusz, Adsz vagy kapsz) szállítja nekünk 2019-ben a Godzilla: King of Monsterst.

A Kong: Koponya-sziget csupán kicsivel kapott jobb visszajelzéseket. Szörnyekből már sokkal több volt, csupán az emberi szereplők voltak kidolgozatlanok – élükön Tom Hiddlestonnal és az Oscar-díjas Brie Larsonnal. Ellenben a film már tartalmazott utalásokat a stáblistát záró jelenetével arra, hogy a Mothra, Godzilla, King Kong és egyéb szörnyek egy közös filmes világ részeivé válnak.

Kong

A 2020-ra bejelentett közös film rendezője Adam Wingard lesz,

kinek magyar moziban még egy filmjét se láthattuk. A You’re Next és a The Guest című thrillereit – bár kevesen látták – kiemelkedőre értékelték, azonban az Ideglelés modern folytatása közel sem sikerült olyan jónak, mint várták. Jelenleg a Netflixnek készíti a Death Note című japán regény adaptációját. Egy Godzilla vs. Kong típusú nagyszabású filmmel azonban még nem volt dolga.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya