Hírek

Megvan a Godzilla vs. Kong rendezője

Az univerzumépítés a Warner Bros. óriásszörnyeit is elérte. A múlt héten értesültünk a Universal új filmes világáról, melyben Frankenstein szörnyét eresztik össze a Múmiával és Dr. Jekyllel – és lám itt a legújabb összefüggő moziszéria.

A világ (méretre) legnagyobb szörnyeit tömörítő sorozat első felvonása a 2014-es Godzilla volt Gareth Edwards rendezésében. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez valami közelgő nagyobb egész része lesz. A kritikák nem voltak teljesen elnézőek a filmmel, többen kevesellték benne a címszereplő 11 percnyi jelenlétét. A folytatás azonban zöld utat kapott: Michael Dougherty (Krampusz, Adsz vagy kapsz) szállítja nekünk 2019-ben a Godzilla: King of Monsterst.

A Kong: Koponya-sziget csupán kicsivel kapott jobb visszajelzéseket. Szörnyekből már sokkal több volt, csupán az emberi szereplők voltak kidolgozatlanok – élükön Tom Hiddlestonnal és az Oscar-díjas Brie Larsonnal. Ellenben a film már tartalmazott utalásokat a stáblistát záró jelenetével arra, hogy a Mothra, Godzilla, King Kong és egyéb szörnyek egy közös filmes világ részeivé válnak.

Kong

A 2020-ra bejelentett közös film rendezője Adam Wingard lesz,

kinek magyar moziban még egy filmjét se láthattuk. A You’re Next és a The Guest című thrillereit – bár kevesen látták – kiemelkedőre értékelték, azonban az Ideglelés modern folytatása közel sem sikerült olyan jónak, mint várták. Jelenleg a Netflixnek készíti a Death Note című japán regény adaptációját. Egy Godzilla vs. Kong típusú nagyszabású filmmel azonban még nem volt dolga.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com