Hírek

Golden Globe 2016: A Saul fia a jelöltek között

Nemes László: Saul fia

Nemes László: Saul fiaA Saul fia című filmet, Nemes Jeles László rendezését Golden Globe díjra jelölték a legjobb idegen nyelvű alkotások között.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete csütörtökön hozta nyilvánosságra a jelölteket. A legjobb idegen nyelvű filmek között szerepel még a Mustang (francia), A legújabb testamentum (belga-luxemburgi-francia), a The Club (chilei) és a The Fencer (finn-német-észt) című alkotás.

A Saul fia Magyarország hivatalos Oscar-nevezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. A mű az auschwitzi koncentrációs táborban játszódik, ahol Saul tagja a foglyokból álló Sonderkommandónak. Egy nap a férfi az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli gyermekét, akit megpróbál eltemetni.

A Golden Globe honlapja szerint a Saul fia a harmadik magyar jelölt film a Redl ezredes (1986) és a Hanussen (1989) után.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu